Szacuny
0
Napisanych postów
28
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
659
Szukam już 2h i nie mogę znaleźć nic konkretnego w tym temacie.
Chcę wiedzieć jakie produkty roślinne powinienem łączyć w diecie wegetariańskiej w każdym posiłku, żeby otrzymać pełnowartościowe białko. Wiem, że np. Soję i rośliny strączkowe warto łączyć ze zbożami. Macie jakieś inne pomysły, bądź linki związane z tym tematem ?
Szacuny
369
Napisanych postów
8676
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
130653
bilansuj odpowiednio posiłki, nie musisz się wtedy przejmować łączeniem. wystarczy dbać o to, aby w każdym znalazło się białko, ale soje wyeliminuj. możesz czerpać je ze strączkowych, jak ciecierzyce, fasole, soczewice, również kasze, etc
Szacuny
0
Napisanych postów
28
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
659
kocio2009
bilansuj odpowiednio posiłki, nie musisz się wtedy przejmować łączeniem. wystarczy dbać o to, aby w każdym znalazło się białko, ale soje wyeliminuj. możesz czerpać je ze strączkowych, jak ciecierzyce, fasole, soczewice, również kasze, etc
Szacuny
0
Napisanych postów
9
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
717
kubisnh
a z innej beczki. Co myślicie o jedzeniu roślin strączkowych z puszki ?
Nieopłacalne ;) Na szybko ok, ale zawsze w puszcze jest dodatek soli, czasem cukru (nie spotkałam się jeszcze z samą wodą), warto kupować suche nasiona i samemu gotować, wychodzi o wiele taniej.
A co do tematu - wystarczy jak w ciągu całego dnia dostarczysz białko z różnych źródeł, niekoniecznie w jednym posiłku, aminokwasy się uzupełnią Nie opieraj sie tylko na jednym warzywie straczkowym i kaszy, a bedzie dobrze
Zmieniony przez - kamilaK w dniu 2015-08-22 22:52:14