Witam. Uczęszczam do 2klasy gimnazjum. Zacząłem poważnie rozmyślać nad swoją przyszłością. Od zawsze kręciło mnie wojsko i sprzęt militarny. Można powiedzieć, że przystąpienie do GROMu byłoby spełnieniem moich marzeń :D lecz wiem, że nie jest to takie proste, trzeba przejść wiele etapów aby dostać się do GROMu. Więc zaczynajmy... Jak by to ująć... W GROMie są zapewne różne oddziały/jednostki. Możecie mi je zwięźle opisać? Najbardziej satysfakcjonowała by mnie opcja jakiegoś SNIPERa jeśli w ogóle jest to możliwe... chociaż szturmowiec to także dobra opcja. Jakie studia trzeba mieć ukończone aby mieć jak największą pewność, że dostane się do GROMu. Jeśli chodzi o sprawność fizyczną. To mam 175cm wzrostu i ważę około 60-65kg. Dosyć szybko się męczę no ale nie jest aż tak źle. Na drążku zdołałem się podciągnąć parę razy. Przydałyby się jakieś sztuki walki. Podobno MMA to najlepszy wybór. Co o tym sądzicie? Mieszkam w okolicy Gorzowa wlkp. więc zapewne tam będę musiał podjąć jakieś nauki sztuk walki. Tak na zakończenie w jednym zdaniu... Jakie kryteria trzeba spełniać aby mieć pewność, że dostanę się do GROMu? Jeśli napisałem w złym dziale to proszę o przeniesienie :D. Jestem nowy... Konto założyłem parę minut temu więc proszę o trochę wyrozumiałości. A i jeszcze jedno. Czy warto w takim wieku już rozmyślać nad GROMem czy lepiej dać sobie spokój i dopiero za rok myśleć o tym poważnie?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Mam znajomego, który był na selekcji. Na pierwszy rzut było ich 80 z czego został znajomy i jeszcze jeden mężczyzna. W drugim rzucie było również ich 80 z czego został znajomy i jeszcze jeden mężczyzna.
Czyli na na 160 osób sami widzicie ilu ich zostało. Post skierowany do autora, bo większość to widzę, że jest dobrze obeznana w temacie:)
Czyli na na 160 osób sami widzicie ilu ich zostało. Post skierowany do autora, bo większość to widzę, że jest dobrze obeznana w temacie:)
Ku waszej pamięci, Żołnierze Wyklęci!
...
Napisał(a)
Masz 14 lat. W tym wieku każdy chciał być komandosem.
Skup się na nauce, przede wszystkim przedmiotów ścisłych i języków. Idź do dobrego liceum, bądź technikum. Trenuj swoją sprawność.
Do GROMu nikt z cywila nie bierze. Swoje trzeba odsłużyć w innych jednostkach, najlepiej powietrzno-desantowych.
Skup się na nauce, przede wszystkim przedmiotów ścisłych i języków. Idź do dobrego liceum, bądź technikum. Trenuj swoją sprawność.
Do GROMu nikt z cywila nie bierze. Swoje trzeba odsłużyć w innych jednostkach, najlepiej powietrzno-desantowych.
...
Napisał(a)
A co z trenowaniem sztuk walki? Podejmować się teraz tego? I jakich sztuk walki się uczyć?
...
Napisał(a)
nie tyle co sprawność fizyczna co wysoki intelekt ,dobre wykształcenie ,radzenie sobie ze stresem a raczej panowanie nad nim,po za tym potrzebujesz jakieś służby jako doswiadczenie ,ukonczoną szkole , znajomosc jezyków obcych i chyba jakaś wyższa uczelnia by się przydała , a żeby być snajperem w tego typu jednostce to trzeba być naprawde niezłym :)
,,Gdy znasz niebo i ziemię, zwycięstwo jest niewyczerpane."
...
Napisał(a)
Prawdopodobnie po gimnazjum zacznę uczęszczać do jakiejś szkoły wojskowej w Gorzowie. A jeśli chodzi o siłownię... Warto podjąć się zajęć na siłowni? Czy lepiej nie mieć tych mięśni jeśli zależy mi na dostaniu się do GROMu.
...
Napisał(a)
chcesz do wojska to zacznij sie uczyc na 5+. Licea profilowane (wojskowe) nic nie daja. Lepiej przeznaczyc ten czas na treningi :P
...
Napisał(a)
5+?? Ja ledwo 4 dostaję... Pomimo wielogodzinnych nauk to chemia i fizyka jakoś nie chcą mi wejść do głowy. Matematykę ogarniam na 5, geografia 3+, języki obce 3, fizyka i chemia 2 lub 3. ( podałem przewidywalne oceny na półrocze). Więc po tych ocenach można wywnioskować, że mogę zapomnieć o GROMie? Tak na chłopski rozum... Do czego w wojsku może mi się przydać fizyka i chemia?
1
...
Napisał(a)
Kiedy Rambo lecial w TV ?
masz 14 lat przejdzie ci
Zmieniony przez - hunter007 w dniu 2013-12-10 17:46:08

masz 14 lat przejdzie ci

Zmieniony przez - hunter007 w dniu 2013-12-10 17:46:08
...
Napisał(a)
Żeby dostać się do GROMu, oprócz bardzo wysokich kwalifikacji, uprawnień i sprawności trzeba mieć przede wszystkim jeszcze bardzo dużo szczęścia, bo wysłanie ankiety i dokumentów do JW 2305 nie gwarantuje, że dostaniesz jakąkolwiek odpowiedź. Kadrowcy spośród setek ankiet, starają się wyłuskać według nich najlepszych kandydatów i dopiero telefon z jednostki z zaproszeniem na rozpoczęcie selekcji jest pierwszym małym krokiem w drodze do dostania się. Na razie pozostaje Tobie nauka, nauka języków, łapanie sprawności fizycznej.Później dostań się do wojska i dopiero po jakimś okresie służby możesz zacząć myśleć o JW Grom. Minimalne wymagania masz poniżej:
http://www.grom.wp.mil.pl/pl/12.html
Zmieniony przez - słaby 56 w dniu 2013-12-10 18:10:41
http://www.grom.wp.mil.pl/pl/12.html
Zmieniony przez - słaby 56 w dniu 2013-12-10 18:10:41
Raczej ustapić niż zranić,raczej zranić niz okaleczyć,raczej okaleczyć niż zabić,prędzej zabić samemu,niż dać się zabić.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!