Witam, chodzi mi przede wszystkim o klatkę piersiową oraz brzuch. Barki, bicepsy i tricepsy też, ale w mniejszym stopniu. Dodam, że chcę jeszcze chodzić na basen raz lub dwa razy w tygodniu. Ćwiczę jakiś miesiąc, ponad rok temu ćwiczyłem przez pare miesięcy w domu, ale to chyba nie ma znaczenia.
Do tej pory robiłem 3 serie wyciskania po 15,12,10,8,6 razy i rozpiętki 4x 10 tymi hanklami po 5 kg, ale coś dziwny wydaje mi się ten trening. Jestem zielony i chciałbym, żebyście doradzili mi co do tej diety i tych ćwiczeń. Czy ten basen nie przeszkadza? I czy ten sprzęt to nie za mało? Dodam, że mam możliwość ćwiczyć tylko 3-4 razy w tygodniu i nie chce brać żadnych odżywek i nic podobnego. Biceps 33, brzuch 78, klata 93.
Waga: 63
Wzrost: 172
Cel treningowy: Klatka piersiowa, brzuch
Staż treningowy na słowni: miesiąc
Uprawiane inne sporty: piłka nożna
Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki): sztanga 40 kg, hankle: 2x 5 kg, 1x 9kg, 1x 16 kg
Dieta: 1 litr mleka dziennie
Przeciwskaznania medyczne: brak
Zażywane suplementy: brak
Do tej pory robiłem 3 serie wyciskania po 15,12,10,8,6 razy i rozpiętki 4x 10 tymi hanklami po 5 kg, ale coś dziwny wydaje mi się ten trening. Jestem zielony i chciałbym, żebyście doradzili mi co do tej diety i tych ćwiczeń. Czy ten basen nie przeszkadza? I czy ten sprzęt to nie za mało? Dodam, że mam możliwość ćwiczyć tylko 3-4 razy w tygodniu i nie chce brać żadnych odżywek i nic podobnego. Biceps 33, brzuch 78, klata 93.
Waga: 63
Wzrost: 172
Cel treningowy: Klatka piersiowa, brzuch
Staż treningowy na słowni: miesiąc
Uprawiane inne sporty: piłka nożna
Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki): sztanga 40 kg, hankle: 2x 5 kg, 1x 9kg, 1x 16 kg
Dieta: 1 litr mleka dziennie
Przeciwskaznania medyczne: brak
Zażywane suplementy: brak