Szacuny
0
Napisanych postów
6
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
677
z kukurydza (z wylaczeniem pastewnej) jest tak, ze im dluzej gotujesz tym robi sie gorsza w smaku. ja ostatnio gotowalem kilka minut i byla ok. moze tez byc tak ze po dlugim gotowaniu twardnieje (cos mi sie kiedys o uszy obilo) ale nie sprawdzalem bo po co;)
Szacuny
0
Napisanych postów
15
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
853
a ile kcal ma gotowana kukurydza?bez żadnych dodatków?poprstu wrzucona do wody,wogóle nie solona. W niektórych tabelach mam że w 50 g jest 15 kcal,w innych że w 50 g jest 111 kcal w innym jeszcze ze w 250g 58 kcal a jeszcze innym że w 150 g 220 kcal.W tych co pisze ze 15 kcal lub 58 kcal,to pisało że kolba gotowana...a w tamtych że tylko kolba.I ile gramów może mieć średnia kolba?tutaj się wahają od 50g do az 250g
Szacuny
0
Napisanych postów
44
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
585
hehehehe 4 godziny :)
Ja najpierw slodze gotujaca sie juz wode a nastepnie wrzucam kukurydze na 10 minut :) Wiecej jej nie potrzeba, kukurydza nigdy nie bedzie miekka chocby ja gotowac 8 godzin, pytanie tylko... po co komu miekka kukurydza :) Ja zdecydowanie gustuje w standardowej twardawej, lekko slodkiej :) Pozdro
Szacuny
40
Napisanych postów
1621
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
17763
Smiesza mnie juz te debaty. Po prostu gotuje sie ja do czasu az jest lekko miekka. Sprawdza sie to zwyczajnie i tyle. Jedyna zasada- chyba juz wspomniana, ze wody nie mozna wczesniej posolic. Ot i cala magia. A jesli ktos ma z tym problem to polecam kupic gotowa.
Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
4
wiec kukurudze gotujemy tak i to jest jedyny dobry i sprawdzony przepis !!!! do gotujacej sie wody dodajemy 2 lyzeczki cukru , 2 listki z kukurydzu oraz kolby. Gotujemy 15-20 min !!!!
Smacznego prosze o komentarze po sprobowaniu