Jak w temacie. Jajecznica z 4 jajek smażona na oleju kokosowym ( pół łyżeczki ). Szukałem w internecie i znalazłem informacje że jajecznica z 2 jajek ma ponad 210 kcal, wynikało by z tego że z czterech będzie to ponad 440 kcal. Jednak kiedy waże swoją jajecznice wychodzi ok 190g a znalazłem też informacje że w 100g jajecznicy jest ok 149 kcal. I teraz sam nie wiem czego się trzymać. Może głupie pytanie ale dopiero zaczynam liczyć kalorie i makroskładniki w ciągu dnia i mam wiele niejasności szczególnie jeśli chodzi o kaloryczność po smażeniu.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Witam.
Ważysz jaja przed obróbką termiczną i wpisuje daną gramaturę do dziennika żywieniowego.
Cała filozofia.
Ważysz jaja przed obróbką termiczną i wpisuje daną gramaturę do dziennika żywieniowego.
Cała filozofia.
1
...
Napisał(a)
Rozwiązane bardzo proste
liczysz przed obróbką czyli ilość jajek
liczysz przed obróbką czyli ilość jajek
...
Napisał(a)
jajko jajku nie równe mozesz wziać 4 Ski i 4 XLki, skie mają ok 50g, xl ok 80g, więc bierzesz te swoje jajeczka, tarujesz wagę wbijasz je i wychodzi Ci np 240g jajka wklepujesz to w kalkulator do tego tą łyżeczkę oleju kokosowego i Ci wychodzi kaloryczność i btw jajecznicy
2
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Dla jajek "M" jest opcja "Jajo kurze całe", gdzie nawet nie trzeba ważyć, tylko wpisuje się na sztuki. Pozdrawiam.
...
Napisał(a)
Produkty należy wprowadzić, każdy osobno w dziennik żywieniowy potreningu.pl i wyliczy Ci ile kcal i makroskładników ma cały posiłek.
Moderator działu Odżywianie
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
Ilość makroskładników w diecie na budowanie masy
Następny temat