Szacuny
0
Napisanych postów
2
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
27
Proszę o poradę. W jaki sposób obniżyć libido u kobiety? Odkąd przestałam brać tabsy nie mogę się pohamować. Trwa to już ponad rok. Mąż ma mnie dosyć... ucieka ode mnie.....
Najchętniej gwałciłabym wszystkich do okoła... ehhh....
Niestety dieta i sport nie pomagają....
jakieś zioła, suple?
Zmieniony przez - ona33 w dniu 2020-11-04 15:45:57
Szacuny
29773
Napisanych postów
27256
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
384609
na pocieszenie Ci powiem, że dużo kobiet w mojej rodzinie już co przeszły te lata opowiadają, że w wieku 30-40 lat miały taką ochotę, że nie mogły się opanować, nie schodziły by z chłopa, a z kolei ich mężowie po 30 słabo, ale im się zapalało w wieku 40-50, wtedy jak kobietom się kończyło, także pół żartem pół serio za 7 lat mąż się odpłaci a bardziej poważnie, czy to naprawdę, aż tak uciążliwe, żeby to tłumić? zazwyczaj a raczej w 100% dotychczasowych przypadków szuka się metod na poprawę libido zamiast je osłabiać, więc może być ciężko
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
34744
Napisanych postów
25146
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
282588
Korzystaj bo wnet możesz tęsknić , mąż niech się przebada albo niech wskoczy na testa to się dogadacie ( gwarantuje ci ) ;) a tak poważnie to nic tylko się cieszyć bo w zdrowym ciele zdrowy duch .
Szacuny
0
Napisanych postów
2
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
27
Czytałam wątki na temat libido mężczyzn i sądziłam, że dla kobiet też coś jest. Niestety to nie jest takie proste, żeby nad tym zapanować. Staje się męczące nie tylko dla mnie ale i dla męża. Często są o to spięcia bo ja to bym chciała na okrągło. Rzeczy czy jakieś sytuacje kojarzą mi się tylko z seksem.... Na niczym nie mogę się skupić.... Alkoholu już nie pijam bo po tym już kompletnie puszczają wszelkie zahamowania.
Wydaje się to śmieszne ale nie jest....
Zmieniony przez - ona33 w dniu 2020-11-04 17:28:59
Zmieniony przez - ona33 w dniu 2020-11-04 17:44:23
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
12443
Napisanych postów
161889
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1240247
Witaj.
O ile tłumienie libido u mezczyzn jest nieco latwiejsze, wykorzystuje sie w tym celu leki podnoszące np. poziom progesteronu, ktory wplywa na obnizenie popedu seksualnego u mężczyzn, co ciekawe wykorzystywane w leczeniu farmakologicznym u pedofilii, o tyle w przypadku kobiet jest juz nieco inaczej. Libido jest dosc zlozonym "tworem". O ile nie siedzi w czlowieku, jako tako, nie ma swojego umiejscowienia, gdyż jest to glownie wplyw psychiki, tak duzą rolę odgrywają tutaj hormony.
wskazalas, ze problem rozpoczal sie od odstawienia tabletek, wiec tutaj bym szukal przyczyny w pierwszej kolejnosci i zbadal poziom podstawowych hormonów, aby zobaczyc, czy farmakologia tutaj nie zrobila małego "burdelu" w układzie dokrewnym, co powiazane jest z nadmierna ochota na seks. Jezeli hormony pozostają w normie, kolejnym krokiem powinien byc psycholog/seksuolog i ewentualne wsparcie farmaologiczne ukierunkowane na uspokojenie, wyciszenie.
Zmieniony przez - TomQ-MAG w dniu 2020-11-13 12:54:08