Google nie pomaga w więc pytam tutaj. Sprawa wygląda tak: cechuje się chyba wrodzonym dużym napięciem mięśniowym. Trenuje 5x w tyg MMA (3x w klubie 2x treningi personalne) + 2-3 siłka. To 1 szczególnie nie idzie w parze z moją sztywnością. Jasne trener pilnuje żebym się nie spinał, ale chciałbym zacząć sam coś robić w tym kierunku. Znacie może jakieś techniki relaksacyjne/ćwiczenia na rozluźnienie mięśni ?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Poczytaj o biczach szkockich /ciepłe zimne polewania /warto skorzystać z masaży/ automasaż /rozciąganie /
http://www.sfd.pl/Raptacz1/Dziennik_Treningowy/TS/SIŁA!/125str-t437206-s6699.html#eot
"Sraj się na ryj" Czarek M.
"Tam sięgaj, gdzie wzrok nie sięga"
...
Napisał(a)
za duzo tego podejrzewam ze albo na mma albo na siłce odpuszczasz sobie i nie ćwiczysz na maks
...
Napisał(a)
Nic o nim nie wiecie a już go osądziliście że jest baranem który się nie regeneruje i obija. Jeśli trenuje już parę lat to taki układ jest ok. Osobiście znam ludzi który mają po 3 treningi dziennie i nie narzekają na regenerację. Nie wiecie też jak trenuje. Mi rozluźnić się pomaga Sauna.
...
Napisał(a)
A może to po prostu niedobór składników odżywczych lub podświadomy stres.
...
Napisał(a)
Nie sądzę, że to podświadomy stres czy nie dobór makro składników. Po prostu mam z tym problem odkąd pamiętam i w końcu chce coś z tym zrobić. Zawsze, miałem dosyć sztywne ruchy :/ Jeżeli chodzi o mój plan treningowy to wygląda on tak:
pon - siłownia
wt - rano trening personalny mma z trenerem, wieczorem tajski w klubie
śr - rano trening personalny mma z trenerem, wieczorem 2 treningi pod rząd mma + bjj w klubie
czw - siłownia
pt - wieczorem 2 treningi pod rząd mma + tajski w klubie.
Weekend odpoczywam, ewentualnie w sobotę z rana siłownia.
Dzięki również za pomysł z sauną, akurat mam u siebie na siłowni więc zawsze mogę wejść po treningu.
Zmieniony przez - PanDzik w dniu 2013-11-25 01:31:52
Zmieniony przez - PanDzik w dniu 2013-11-25 01:33:25
pon - siłownia
wt - rano trening personalny mma z trenerem, wieczorem tajski w klubie
śr - rano trening personalny mma z trenerem, wieczorem 2 treningi pod rząd mma + bjj w klubie
czw - siłownia
pt - wieczorem 2 treningi pod rząd mma + tajski w klubie.
Weekend odpoczywam, ewentualnie w sobotę z rana siłownia.
Dzięki również za pomysł z sauną, akurat mam u siebie na siłowni więc zawsze mogę wejść po treningu.
Zmieniony przez - PanDzik w dniu 2013-11-25 01:31:52
Zmieniony przez - PanDzik w dniu 2013-11-25 01:33:25
...
Napisał(a)
Straszne natężenie treningów, powinieneś w sobotę odpuścić tą siłkę i dać organizmowi szanse na dojście do siebie chociaż w weekend. Ewentualnie jeśli masz możliwość to przesuń któryś dzień treningów na sobotę i daj dzień wolny w środku tygodnia. Środa to już kompletna sieczka. Ile ważysz? Ile już trenujesz? Nie masz problemów z regeneracją?
...
Napisał(a)
PanDzikNie sądzę, że to podświadomy stres czy nie dobór makro składników. Po prostu mam z tym problem odkąd pamiętam i w końcu chce coś z tym zrobić. Zawsze, miałem dosyć sztywne ruchy :/
Nie makro, lecz mikro. Niedobór magnezu i witaminy B1 może przyczynić się do sztywności ruchów. Wiecej o zesztywnieniu mięśni możesz poczytać tutaj: http://drmyhill.co.uk/wiki/Muscle_Stiffness.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!