Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
1
Napisanych postów
61
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
485
Jak w temacie, potrzebuję podzielić pregnyl 5000j, na mniejsze części po 500j. Problem polega na tym, że iniekcje będą robione co tydzień i nie mogą zrobić gotowego roztworu i trzymać w lodówce, gdyż straci swoją ważność po tygodniu. Jak powinienem to zrobić ?
Mógłbym podzielić na wadze i przesypać do strzykawek, a potem robić przed iniekcją roztwór z soli fizjologicznej, ale boję się, że taki roztwór nie będzie sterylny, gdyż proszek był na wadze i cała operacja była by wykonywana bardzo prymitywnie. Czy sól fizjologiczna ma jakieś działanie odkażające ?
Pytanie dotyczy podziału HCG na mniejsze części na okres wielu tygodni, proszę nie kazać mi uzupełniać ankiety, bo nie jest wam potrzebna informacja o długości mojego członka, gdyż pytanie dotyczy czego innego. Z góry jestem bardzo wdzięczny za wszelaką pomoc.
Szacuny
1
Napisanych postów
61
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
485
Dzięki ogromne za odpowiedź, 1 ampułkę rozrobiłem już po swojemu i teraz nie wiem co z tym zrobić. Najwyżej zrobię po Twojemu drugą, a tamto wywale i za jakiś czas dokupię. Nie może być sól fizjologiczna zamiast tej bacteriostatic water ?
Szacuny
1
Napisanych postów
61
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
485
Jakbym mógł wybierać, to pewnie bym tak zrobił, tak czy siak HCG muszę stosować co tydzień 500, a mam 5000 j.m. Jakieś pomysły ?
Wagę obmyłem gazikiem jałowym, wysypałem tam pregnyl, podzieliłem igłą na 10 czesci, każdą przesypałem do strzykawki. Czy po tak wykonanej operacji mogę spokojnie wbijać podskórnie ? czy zbyt duże ryzyko, że jakoś zanieczyściłem produkt ?
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
106291
Napisanych postów
378295
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
1711522
michail89
Jakbym mógł wybierać, to pewnie bym tak zrobił, tak czy siak HCG muszę stosować co tydzień 500, a mam 5000 j.m. Jakieś pomysły ?
Wagę obmyłem gazikiem jałowym, wysypałem tam pregnyl, podzieliłem igłą na 10 czesci, każdą przesypałem do strzykawki. Czy po tak wykonanej operacji mogę spokojnie wbijać podskórnie ? czy zbyt duże ryzyko, że jakoś zanieczyściłem produkt ?
różne rzeczy juz słyszałem ale takich kombinacji to jeszcze nie
jak długi ten cykl bedzie?jakie dawki?rozpisz cykl i wrzuć ankietę działu.
Szacuny
1
Napisanych postów
61
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
485
Mógłbym zmieszać całość i trzymać w strzykawce i tak by było najlepiej, ale czytałem, że gotowy produkt może leżeć max 1 tydzień, bo potem traci swoje właściwości.
Bardzo chętnie bym Ci rozpisał swój cykl, ale nie mogę uzupełnić ankiety, pozdro :)
Zmieniony przez - michail89 w dniu 2014-08-06 15:10:01