Szacuny
20
Napisanych postów
216
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1447
od kilku tygodni ćwicze brzuch według planu abs2. Efekty zauważyłem już dawno jednak mieśnie ukryte są pod warstwą tłuszczu. Chciałbym się tego tłuszczu pozbyc gdyz zakrywa on cały efekt mojej pracy.
Szczególnie chodzi mi głównie o dolną częśc brzucha (sadło czy jak to sie tam nazywa) - na zdjeciu zaznaczyłem to kolorem czerwonym. Tam warstaw tłuszczy jest dośc gruba.
Tam gdzie zaznaczyłem kolorem żółtym warstwa tłuszczu jest juz troche cieńsza ale jednak wszystko zakrywa.
I teraz pytanie w jaki sposób się tego pozbyc?
Zdjęcie oczywiście jest z internetu - to nie mój brzuch
Zmieniony przez - pakeroo4a5 w dniu 2009-12-28 12:25:50
Szacuny
9
Napisanych postów
85
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
711
ja jestem kobietą, więc ogólnie ta dolna część brzucha.. ehhh ciężko dopracować i tak jak tutaj już piszą faceci powyżej - pas neoprenowy i u mnie akurat trochę biegania, potem po odstawieniu biegania, orbitrek, i pomogło..
Szacuny
0
Napisanych postów
354
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
3687
polecam kupić pas neoprenowy i biegać/ćwiczyć w nim... Tzn mi pomogło i myślę że Tobie też, tylko wiąże się to z ogólnym schudnięciem a nie wiem czy chodzi Ci właśnie o to.
a tak po za tym dzisiaj mam w pasie 82 i kaloryfer a kiedyś było to dla mnie marzeniem. Mięśnie wyszły na wierzch tylko dlatego że rok ćwiczę.
Kup pas neoprenowy, schudniesz po jakimś czasie ale oczywiście z lekką dietą i będzie ok :)
ps. sam ładny brzuch nie jest fajny;] też tak kiedyś myślałem no ale teraz wolę całe ciało ćwiczyć :)
Zmieniony przez - maxikkk w dniu 2009-12-28 14:18:02
Szacuny
20
Napisanych postów
216
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1447
A w żaden inny sposób nie da rady zrzucić tego tłuszczu? NP. robiąc brzuszki?
Jak juz wcześniej wspomniałem nie jest tego zbyt wiele , ale jednak mięśnie są przez tą warstwe tłuszczu przykryte i przez to są napewno mniej widoczne.
W pozycji siedzącej tworzą się taki fałdki tłuszczu?
Szacuny
0
Napisanych postów
354
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
3687
fałdy tłuszczu powstają przez nadmiar tłuszczy:) odkładają się one w tkance tłuszczowej a są chyba najbardziej zauważalne na brzuchu.
Trzeba schudnąć :) Ale z tego co wiem tylko z samego brzucha nie dasz rady zrzucić :)
Szacuny
20
Napisanych postów
216
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1447
ten trening mam już za sobą, aktualnie ćwicze według własnego programu +abs
Stosuje diete na mase, biegam, skacze na skakance, wszystko byłoby git gdyby nie te fałdki tłuszczu na brzuchu.
A co to chudnięcia to jest ten problem że ja jestem już dość szczupły (ok 65kg przy wzroście 177cm), dlatego odchudzanie raczej odpada. Chodzi mi tylko o ten brzuch:/
Szacuny
0
Napisanych postów
354
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
3687
ale to i tak nie pozbędziesz się tłuszczu tylko z brzucha... Organizm w miarę pocenia zareaguje, ale zauważysz że tylko mocniej się na brzuchu pocisz a tak na prawdę Twoim całym organizmie jest podwyższona temp... Wydaje mi sie że takie coś jest bez szans...
Moja historia jest taka sama, zaczynałem dokłądnie rok temu w styczniu. Mięśnie brzucha były, ale pod lekką ładką... i straciłem na wadze ale nie zeszło tylko z okolic brzucha...