Pytanie z innej beczki czy udka lub nóżki smażone w piekarniku dobre są do diety czy nie ?
Pytanie z innej beczki czy udka lub nóżki smażone w piekarniku dobre są do diety czy nie ?
Wracając do sposobów przyrządzania, możemy wybrać właściwie każdy rodzaj obróbki – piersi z kurczaka można smażyć, piec w piekarniku, gotować czy grillować.
Jest to mięso bardzo delikatne, więc szybko reaguje na temperaturę i jest gotowe do spożycia. Decydując się na smażenie trzeba pamiętać, że nie każdy rodzaj tłuszczu się do tego nadaje. Dłuższe smażenie wykonać można na smalcu, maśle klarowanym a krótkie na oleju kokosowym, ewentualnie na oliwie. Aby kurczak szybciej nadawał się do spożycia można je pokroić na drobniejsze kawałki, wówczas to będzie chwila moment kiedy mięso będzie gotowe do jedzenia.
Jeżeli natomiast wolimy większe kawałki, bądź cały filet w całości, smażymy na małym ogniu podlewając wodą co jakiś czas aby mięso się nie przypalało z zewnętrznej strony i aby podnieść temperaturę. Smażymy pod przykryciem.
Z czym smażyć? To zależy już od tego na co mamy ochotę.
Poniżej kilka propozycji:
- aby mięso było bardziej wilgotne można wcześniej zamarynować w oliwie i przyprawach i odstawić do lodówki na parę godzin. Mięso wówczas będzie mniej suche a i bardziej nasączone smakiem przypraw.
- do mięsa można przygotować sos, który nada smaku i zmieni „zwykłego kurczaka” w trochę bardziej urozmaiconą przyprawę.
- piersi z kurczaka można upiec także w piekarniku dodając warzyw, ziemniaków i oczywiście w zależności od upodobań przypraw i innych dodatków.
Poniżej kilka dodatkowych propozycji z SFD.PL:
https://www.sfd.pl/Pierś_z_kurczaka__Wasze_przepisy-t228766.html
https://www.sfd.pl/Kurczak_z_ryżem_i_warzywami-t941674.html
https://www.sfd.pl/Codzienna_pierś_z_kurczaka_by_grrubas-t691204.html
https://www.sfd.pl/Piersi_low_carb_by_Malinowa_[KURCZAK]-t476414.html
Pamiętajmy też, że piersi z kurczaka to nie jedyne źródło białka w diecie. Jeżeli zależy nam na chudym mięsie możemy sięgnąć dodatkowo po wołowinę (np. antrykot, rostbef), odtłuszczoną szynkę wieprzową, chude ryby np. dorsz, miruna.

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
Udka z piekarnika są jak najbardziej OK. Smaczniejsze niż piersi

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html
Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html
Reaktywacja czy falstart? http://www.sfd.pl/[BLOG]deja_vu-t1099661-s119.html#post-18195840
"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.
poczytaj przepisy w dziale
treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

Pozdrawiam.
i wołowinę , tylko woła krótko i na dużym ogniu
treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]