Szacuny
5
Napisanych postów
165
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
1703
W związku z problemami rodzinnymi musiałem przerwać treningi na ok 6 miesięcy. W tym czasie przybrałem na wadze ok 8 kg. Rozpocząłem tydzień temu regularne treningi i zależy mi na szybkiej redukcji tego tłuszczyku przy jednoczesnym budowaniu masy. Jaką odżywkę/suplement mógłbym w tym celu stosować?
A może ktoś ma jeszcze pomysł na jakiś skuteczny w tym przypadku trening?
Dla informacji podaję, że z przerwami trenuję już od ok 5 lat więc ciężary nie są mi zbytnio straszne.
1
"Można osiągnąć wszystko, to wymaga jedynie odrobiny samodyscypliny"
Arnold
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6313
Napisanych postów
78029
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766969
Każdy z nas chciał uzyskać jak najlepsze i najszybsze efekty zmiany swojej sylwetki. Idealnie by było, gdyby tkankę tłuszczową można było zmienić na mięśnie. Niestety jest to niemożliwe. Fizjologia naszego organizmu nie pozwala nam na to. Pierwszym krokiem zdecydowanie powinna być redukcja tkanki tłuszczowej, a dopiero z niskiego poziomu budowa masy mięśniowej. Wynika to z tego, że budując masę mięśniową z poziomu tkanki tłuszczowej powyżej 15%, spory procent masy będzie to tłuszcz. Dlatego też warto zredukować nisko i dopiero wtedy budować dobrej jakości mięśnie. Więcej na ten temat możemy poczytać tutaj:
Aby rozpocząć redukcję tkanki tłuszczowej, pierwszym krokiem powinno być wyliczenie zapotrzebowania kcal: http://potreningu.pl/articles/5255/zapotrzebowanie-kaloryczne-dla-wnikliwych- Od niego należy odjąć ok. 300 kcal, a otrzymany wynik podzielić na makroskładniki: 2g/kg masy ciała białka, 1 g tłuszczów i reszta kcal pochodząca z węglowodanów. Następnie dzielimy to na ilość makroskładników na posiłki. Te z kolei komponujemy z zalecanych źródeł makroskładników:
Szacuny
12
Napisanych postów
963
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
18182
z tym tluszxczem to heh to jest tak ze osoby ktore maja troche tluszczu szybciej lapia miesien ale raczej z powodu tego ze sa endomorfikami czyli zarowno miesko jak i fat latwo imprzychodzi gorzej z rzeba z ktora musze sie niezle meczyc...w twim przypadku areoby dieta z supli bialko i jakis spalacz
Szacuny
5
Napisanych postów
165
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
1703
Generalnie moim celem jest waga ok 93 kg przy mniej niz 5% tłuszczu. Teraz ważę 89 kg i mam ok 11%, wzrost 187.
A gdybym zamiast spalacza i odżywki białkowej kupił gaintera (trec xxl) + kreatynę?
Mogę trenować 7 dni w tygodniu - myślę o aerobach 4 x w tyg.
"Można osiągnąć wszystko, to wymaga jedynie odrobiny samodyscypliny"
Arnold
Szacuny
43
Napisanych postów
3680
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
36374
Dziwny jest ten mit o przerabianiu tluszczu na miesnie .. Dieta, aeroby, spalacze....pozniej wez sie za mase.. 7 dni w tygodniu...moze jeszcze 2x dziennie nie liczy sie ilosc tylko jakosc.
Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
56
Mozes Sobie kupic HMB Ktory redukuje tkanke tluszczowa i pomaga spalanie jej. Przy dobrej diecie i treningach zobaczysz skuteczne dzialanie tego srodka tylko nieprzedawkoj bo cie wysuszy :D Mozesz tez kupic CLA Wlasnie go stosuje alebo testuje heh Niewiem dokladnie czy jest skuteczny bo dopiero zaczolem go Sporzywac. Wiec CLA I HMB ci moze pomuc ::D
Szacuny
20
Napisanych postów
1588
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
16577
dlaczego nikt nie zwrócił uwagi na to zdanie autora : "Generalnie moim celem jest waga ok 93 kg przy mniej niz 5% tłuszczu" niemożliwe do wykonania, tyle
Gdzie jest Bóg, chyba na urlopie, na niego też mieli kartotekę w UOP-ie