Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
0
Napisanych postów
68
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
2912
Zaczynam cykl testosteron+metanabol od poniedziałku i to bedzie moj pierwszy strzał i juz troche o tym poczytałem ale chce sie dowiedzieć czy wszystko dobrze zrozumiane krok po kroku.
1. Przed pobraniem tescia z ampulki wycieramy gumke spirytusem nastepnie pobierając tescia strzykawka 8
2. Zamieniam igle na 6
3. Zdejmuje osłonkę z igły i skieruje w sufit. Naciskam tłoczek i staram się, aby żadne bąbelki powietrza nie pozostały w strzykawce. Najlepiej wypuscic kilka kropelek na igłę, aby ją naoliwić
4. Wycieram miejsce ukłucia spirytusem
5. Wsadzam cala igle w tylek następnie powolnym ruchem wpuszczając olej
6. Odciągam tłoczek i sprawdzam czy nie ma krwi następnie wyjmując igłe
7. Miejsce ukłucia wycieram wacikiem nasaczonym spirytusem
Szacuny
1
Napisanych postów
30
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
3308
SilowniaxD
Zaczynam cykl testosteron+metanabol od poniedziałku i to bedzie moj pierwszy strzał i juz troche o tym poczytałem ale chce sie dowiedzieć czy wszystko dobrze zrozumiane krok po kroku.
1. Przed pobraniem tescia z ampulki wycieramy gumke spirytusem nastepnie pobierając tescia strzykawka 8
2. Zamieniam igle na 6
3. Zdejmuje osłonkę z igły i skieruje w sufit. Naciskam tłoczek i staram się, aby żadne bąbelki powietrza nie pozostały w strzykawce. Najlepiej wypuscic kilka kropelek na igłę, aby ją naoliwić
5. Wsadzam cala igle w tylek następnie powolnym ruchem wpuszczając olej
6. Odciągam tłoczek i sprawdzam czy nie ma krwi następnie wyjmując igłe
7. Miejsce ukłucia wycieram wacikiem nasaczonym spirytusem
Szacuny
0
Napisanych postów
68
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
2912
A no fakt mój bład
2. Zamieniam igle na 6
5. Wsadzam cala igle w tylek,odciagajac tloczke następnie jesli nie bedzie krwi powolnym ruchem wpuszczam olej
6. Miejsce ukłucia wycieram wacikiem nasaczonym spirytusem
Tak to powinno wygladac ? Pierwszy strzal i musi byc to dobrze zrobione
Zmieniony przez - SilowniaxD w dniu 2018-09-09 01:44:56
Szacuny
1
Napisanych postów
1
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
468
Wiem że temat nie jest nowy ale każda rada może rozjaśnić temat. Nie zamierzam tu polemizować ze starymi wyjadaczami w temacie którzy zrobili więcej iniekcji niż nie jedna piguła. Bazujący na własnym doświadczeniu nowicjusza, jeśli masz kogoś kto zrobi ci zastrzyk wal w tyłek. Mniejsza szansa że trafisz na żyłę lub nerw, praktycznie żadna i nie boli. Czuć jedynie napięcie skóry jak igła przez nią przechodzi i tyle. Ponoć lepiej się wchłania i stężenie później wyższe bo duży mięsień, tak wyczytałem. Sprawa z zastrzykiem w pośladek komplikuje się w momencie gdy musisz zrobić sam. Ja osobiście zrobiłem to raz i nie zrobię więcej. Zanim wkłujesz igłę sprawdź na sucho czy swobodnie dosięgnąć obiema rękami do miejsca iniekcji. Ja tego nie zrobiłem i po wkłuciu nie mogłem sięgnąć strzykawki dalszą ręką, za krótkie ręce, mało elastyczny ch** wie czemu. I tak k***a stałem na jednej nodze ze strzykawką sterczącą z tyłka. Ciężko w pełni kontrolować iniekcję jedną ręką, druga ręka pomaga ustabilizować strzykawkę żeby nie robić z niej joysticka i nie powodować igłą mikro urazów. Co z tego że w trakcie aspiracji nie zaciągniesz krwi jak w trakcie wtłaczania soku jedną ręką wkłujesz się głębiej i trafisz na żyłę. Igła po wkłuciu musi być w cały czas w tej samej pozycji w trakcie aspiracji jak i iniekcji a druga ręka daje ci tą stabilizację. Tak więc aby skrócić swój wstyd i cierpienia wtłoczyłem teścia szybciej niż zwykle. Dupa nap*****lała mnie przez tydzień. Nie wiem czy od tego czy przez to że nap*****lałem igłą na wszystkie strony. Teraz jak muszę zrobić iniekcję sam robię w udo. Siadam wygodnie i nie śpieszę się, 1ml soku wyłączam ponad minutę. Może samo wkłucie w udo czuć wyraźniej niż w pośladek ale masz pełną kontrolę nad tym co robisz co zmniejsza ryzyko błędu, powikłań i bólu po zastżyku.