Szacuny
1
Napisanych postów
55
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
844
Ostatnio robie trening na mase. Staram sie bardzo dużo jeść. By brzuch nie urósł ćwicze go co drugi dzień. Natomiast troche przybyłem na masie i d.upa tez zauwazam ze moze przytyć razem z resztą. Jak spalać tłuszcz z tej partii mięśniowej??
Szacuny
1
Napisanych postów
55
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
844
No ok, powiedzmy ze masz racje. Z tym że chodzi mi troszke o co innego. Gdy ćwicze na mase chce uniknąć odkładania sie tłuszczu na brzuchu przez cwiczenia aerobowe na brzuch. Tak samo chciałem sie zapytac jakie są ćwiczenia na pupe :) Ogólnie chce nabrac masy ale nie chce byc klocek i doiero potem robic rzeźbe, chce troche tego uniknąć, przynajmnije w tych dwóch miejscach: brzuch i d.upa
Szacuny
0
Napisanych postów
73
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
1706
robienie masy najczęściej wiąże sie z dodatkowym tłuszczykiem i to nie jest nic strasznego, do wakacji zdążysz zrzucić, a własnie taki dzielony na cykle trening jest najskuteczniejszy.
kiedy dokładasz do cyklu masowego aeroby to troche go psujesz ("jak możesz iść - nie biegnij, jak możesz stać - nie idź, jak możesz siedzieć - nie stój, jak możesz leżeć - nie siedź, a jak już leżysz to najlepiej zaśnij" :), a żeby robić beztłuszczową masę to musisz mieć dobrą diete a nie dokładać aeroby.
poza tym nie ma czegośtkaiego jak aeroby na brzuch, aeroby na tyłek. są po prostu aeroby (na całe ciało) i raczej nie są to ćwiczenia na konkretną partie, tylko takie co angażują wiele grub mięśniowych.
Szacuny
1
Napisanych postów
55
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
844
Ehhh, no szkoda :( Dzięki wam za posty, soga nie moge dać niestety bo nie mam abonamentu. Czyli powiedźcie mi. Mam sie skupić naprawde na zrobieniu jak najszybciej masy? Nie patrzec tak jak teraz gdzie sie bedzie wiecej odkładało? Zdąrze to później spalic do wakacji????
Szacuny
3
Napisanych postów
335
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
1336
wiec juz wiele osob wytlumaczylo, ze zrzucanie i masa, to dwie rozne rzeczy i tak: do autora postu - Najpierw sie "obzeraj" na mase i przyjmuj troche tluszczu z pokorą, a potem zrzucaj przed wakazjami.