Od najmłodszych lat interesowałem się sztukami walki. W wieku 10 lat zdecydowałem się zacząć trenować. Wybór padł na Aikido, choć wtedy mało wiedziałem jeszcze o tej jak i o innych SW. Dziś mam 14 lat (patrz profil) i często spotykam się z opiniami w stylu "Aikido? Nie sugeruj się filmami z Seagalem!".Mimo to nie żałuję, że wybrałem Aikido. Czasami sam się zastanawiam ile dała mi ta SW. Kiedy jednak zaczynam wątpić w efekty, przypominam sobie kim byłem przed czterema laty. Miałem nadwagę, a moja sprawność fizyczna była, delikatnie mówiąc przeciętna. Mam szczęście, bo trafiłem na świetnego trenera. Nasze treningi są urozmaicone o elementy ju-jitsu. Może dzięki temu moje doświadczenia z Aikido są barsziej pozytywne niż innych. Uważam również, że jeśli ktoś (nie chcę nikogo urazić) jest łamagą to po misiącu treningów, obojętnie czy to będzie Aikido czy Combat, nie stanie się supermanem. Gdy ktoś natomiast jest wytrwały, a przy tym ma odrobinę talentu i predyspozycji, to drzwi do sukcesu stoją przed nim otworem. Co sądzicie na ten temt?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Najważniejsze jest to, czy sztuka walki spełnia Twoje oczekiwania. W Twoim przypadku - jak widzę - spełnia i na pewno źle na trenowaniu nie wychodzisz.
Powodzenia i wytrwałości życzę. Mam uczniów w Twoim wieku...
Gizmo
Powodzenia i wytrwałości życzę. Mam uczniów w Twoim wieku...

Gizmo
"Dan" Freestyle Taekwondo & Kickboxing - Emerytowany Doradca w "Stylach Tradycyjnych"
...
Napisał(a)
Widzę, Gizmo że jesteś spoko gościem (może powinienem się do ciebie zwracać proszę Pana?). Gdyby to zależało odemnie już dziś rozpoczołbym treningi Taekwondo (równocześnie z treningami AIkido). W moim wieku jednak nie o wszystkim decyduję sam... Pozatym w moim mieście nie ma sekcji Taekwondo.
...
Napisał(a)
Ja wczoraj skończyłem 15 lat wiec jestem mniej wiecej w twoim wieku
fajnie ze jestes zadowolony z tego ze cwiczysz Aikido
ja cwicze Taekwondo od 16 kwietnia tego roku i bardzo mi sie podoba
rowniez trafilem na bardzo dobrego trenera (tak mi sie wydaje) i jestem bardzo zadowolony ze sposobu w jaki prowadzi treningi. Szkoda ze nie masz u siebie w miescie sekcji tkd
jakby czasem powstala niedaleko ciebie to sie zapisz
nie bedziesz napewno zalowal
tak wogole to z jakiego jestes miasta??

<<<< TAEKWONDO RULEZ >>>>
<<SFD FIGHT CLUB>>
"Walcz zbiegając ze wzgórza, a nie wspinając się na nie"
...
Napisał(a)
a Piotrka (Gizma) znam juz jako tako
spoko koles
i ja sie do niego nie zwracam per "pan" choc nie wiem czy nie ma mi tego czasem za zle 

<<SFD FIGHT CLUB>>
...
Napisał(a)
Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, życzę wielu sukcesów w Taekwondo i nie tylko. Jeśli chcesz wiedzieć z kąd jestem patrz na profil.
...
Napisał(a)
już widziałem
wielkie dzieki za zyczenia
i sog na zachete
jak bedziesz mial kiedys abonament to sie odwdziecz 

<<SFD FIGHT CLUB>>
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!