Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
5
Witam!
Nigdy nie byłam dobra z wychowania fizycznego, moze nie odziedziczylam odpowiednich genow Mój wynik na 60m (dopiero tyle biegalismy) to 12,6 sek. Wiem jest strasznie. Ale co zrobić by biegać szybciej.
13 lat
170cm
47kg
Szacuny
80
Napisanych postów
9947
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
52544
Jestes mloda, wiec nie wymagaj nie wiadomo czego od siebie. Ale jesli rzeczywiscie masz ochote pocwiczyc troche nad czasami, to wybierz sie np. co drugi dzien pobiegac. By trening byl nieco bardziej efektywny, a mniej nudny, mozesz biec 3 minuty truchtem i np. sprint 100m, i znowu. Ogolnie, jesli nie biegacie duz, nie mozesz wymagac byl czasy byly dobre. Wkoncu jesli ktos zaczyna na silowni takze nie ma niesamowitych wynikow. Wszystko przychodzi z czasem/treningiem:)
Poszukuję książki "Na początku był głód" M. Konarzewskiego, gdyby ktoś miał egzeplarz na sprzedaż - proszę o kontakt mailowy ;)
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
14751
Napisanych postów
53558
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
402482
W tym wieku pozostaje ci tylko bieganie i cwiczenia ogolnorozwojowe z ciezarem wlasnego ciala... Jakies przysiady, damskie pompki itp. (poczytaj o domatorze ) Takie domowe cwiczenia moze szalu z czasem nie zrobia, ale ogolnie staniesz sie bardziej wysportowana
Szacuny
3
Napisanych postów
45
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
578
Po pierwsze-jesteś bardzo szczupła i wysoka,a takim osobom ciężko jest osiągnąć dobre wyniki na krótkie dystanse, co nie oznacza, że jest to niemożliwe.Po drugie-biegając na 60 m, zwróć uwagę na pracę rąk(ich ruch musi być zsynchronizowany z ruchem nóg-jest to trudne do osiągnięcia-trzeba to wytrenować)Po trzecie-prawdopodobnie stawiasz zbyt duże kroki(sam w Twoim wieku miałem ten problem).Po czwarte-żeby biegać szybko, trzeba trenować.Jesteś jeszcze bardzo młoda więc skoncentruj się na zajęciach wf-u.