Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
12
Napisanych postów
280
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
6752
1. WIEK:23
2. WAGA:104
3. WZROST:178
4. WYMIARY:
-biceps:45
-klatka:
-udo:
-talia:
5. STAŻ NA SIŁOWNI:4 lata
6. DIETA:
-białko:2g na kg masy ciala reszta wg upodobania
7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE:raz meta 100 tab, teraz jade na tesciu 4 miesiac
8. TRENING:FBW
9. CEL CYKLU:masa
10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD JEGO ZAKOŃCZENIA:
11. POZIOM BF%:23
12. TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIĘCIA (typ budowy):Endo
13. STAN ZDROWIA:dobry
14. SKŁONNOŚĆ DO ŁYSIENIA LUB POROSTU OWŁOSIENIA:nie
15. PPM (podstawowa przemiana materii)wiek metaboliczny +10 lat ;/
16. WYNIKI SIŁOWE:
-klata:140 lub wiecej
Witam.Mam pytanie jak szybko regeneruje sie watroba po oralach.Moze powiecie ze pytanie do wrozki ale ja mysle ze da sie to usrednic.Zalecanr jest po kazdym cyklu orali zrobic miesiac przerwy i poten znowu mozna jechac ale ja z tego co wiem to i w 2 tygodnie sie watroba wyczysci.Jak myslicie?
Szacuny
1576
Napisanych postów
56736
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
264394
Ja zawsze po oralach zjadam 100 tab heparegenu z dawce jak z ulotki i praktycznie po takim zabiegu wartości ASP i ALT wracają w widełki.
Nie zmienia to jednak faktu, że przy dobrej profilaktyce NAC, hepa, probiotyki itp można ładnie rosnąć i trzymać te wartości w miarę ponad widełki.
Zmieniony przez - rkarpinski w dniu 2017-02-24 11:44:56
Doświadczenia wszystkich kulturystów są podobne
Ludzie się na nich gapią, wytykają palcami
Są jak wybryki natury ale nie mają cyrkowego namiotu aby się w nim skryć.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
20985
Napisanych postów
71624
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
576937
WillBeP
Witam.Mam pytanie jak szybko regeneruje sie watroba po oralach.Moze powiecie ze pytanie do wrozki ale ja mysle ze da sie to usrednic.Zalecanr jest po kazdym cyklu orali zrobic miesiac przerwy i poten znowu mozna jechac ale ja z tego co wiem to i w 2 tygodnie sie watroba wyczysci.Jak myslicie?
Tak podpytam, bo pierwsze takie moje skojarzenie jest
Szacuny
12
Napisanych postów
280
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
6752
Nie mialem takiego pomyslu az :D chodzi o to ze i tak jade na enanie ale chce dodawac orale co jakis czas i chce zeby watroba sie wyczyscila do zera i potem znowu setka jakiegos orala.i niewiem czy przerwy 2 tyg czy miesiac
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
20985
Napisanych postów
71624
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
576937
WillBeP
Nie mialem takiego pomyslu az :D chodzi o to ze i tak jade na enanie ale chce dodawac orale co jakis czas i chce zeby watroba sie wyczyscila do zera i potem znowu setka jakiegos orala.i niewiem czy przerwy 2 tyg czy miesiac
Oral'saa cyklicznie brałem wielokrotnie - anap, meth, wink (jak jeszcze brałem tą pozycje - od 2010 nie biorę już). Dobry pomysł, i ze spokojem można to rozszerzyć niż 100metki przy długich cyklach
Szacuny
1223
Napisanych postów
26444
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
298562
Za duzo jest czynnikow ktore wplywaja na regeneracje watroby. Wiec jednoznacznie nie da rady tego okreslic, tymbardziej ze wlasnie u kazdej osoby moze to byc rozny czas regeneracji. Przerwy miedzy oralami nie zakladalbym sobie od tak na oko ze 2tyg przerwy i kolejne orale do wlaczenia, zejdziesz z pierwszej porcji orali odczekasz 2tyg badania jesli ok to wtedy podchodzilbym z mysla o nastepnej parti orali.