Szacuny
2
Napisanych postów
526
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
8150
Jak wiadomo przyjęło się że w bjj kolejność pasów to biały, niebieski, purpurowy, brązowy i czarny i że w niektórych klubach praktykuje się jeszcze przyznawanie belek. Nie jest to chyba jednak reguła bo z drzewa Graciech http://bjj.org/family.html wynika że np. niejaki Ralek Gracie jest posiadaczem żółtego?? paska, a jego brat pomarańczowego??- i stąd moje pytanie do lepiej zorientowanych- jak to w końcu jest???
Szacuny
3
Napisanych postów
3237
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
34974
To drzewko jest stare...
A co do zoltego i pomaranczowego to sa pasy powiedzmy "dzieciece"
W Bjj jest z tego co ja wiem ze niebieski pas zeby dostac trzeba miec chyba 16 lat skonczone a czarny 18 lat
Szacuny
3
Napisanych postów
3237
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
34974
pinecone85
Nie, nie trenuje ;( Trenowalem dawne czasy...
Ostani rok spedzilem za granica teraz raz ze nie mam czasu dwa mam problemy z kolanem. Za granica nauczylem sie boksowac i teraz sporadycznie jestem na treningu Bokserskim w klubie, ktory jest na bardzo niskim poziomie ,ale mnie to rybka chodzi mi tylko o rekraacje i z moim zdowiem;) jest ok.
Szacuny
3
Napisanych postów
3237
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
34974
Chociaz nie powiem zeby mnie nie ciagnelo na trening do LGT , Mariusz jest dla mnie wzorem sportowca mimo wieku jaki ma trzyma forme na bardzo wysokim poziomie i mozna sie od niego wiele nauczyc...
Szacuny
26
Napisanych postów
4636
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
22462
No kurna...Maniek L to wymiatacz pierwsza klasa, pamietam jeszcze jak w Lublinie na lidze walke finalowa przegrywal, przeciwnik( chlopak ode mnie) obalil go i dosc pewnie trzymal go w bocznej, Maniek chwilke pokminil i przeturlal go przez siebie, pare sekund pozniej klucz na reke, jego umiejetnosci budza respekt, ba nawet podziw.