Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
39
Napisanych postów
91
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
25040
17kamil175
Ja już próbowałem enalapril,captopril,ip6,natto,teofiline,pentoksyfiline i żadne z wymieniowych nie zbiły u mnie hematokrytu prócz upustów krwi.Ip6 zbiło ale na mostku kilka oczek xD
Ps.Enalapril/captopril sprawdza się i zbija hct ale u ludzi po przeszczepach nerek.
Zmieniony przez - 17kamil175 w dniu 2021-04-13 15:40:42
Pamiętasz może ile brałeś pentoksyfiliny? Ja właśnie testuje polfilin prolongatum. Polecono mi 2x400mg ale biore narazie 2x200 żeby zobaczyć jakie skutki uboczne wyjdą.
Zmieniony przez - barrani w dniu 2021-04-14 19:38:38
Szacuny
70
Napisanych postów
6268
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
25667
To daj znać jakie efekty po polfinilnie, jestem ciekawy, bonjak byłem oststnio u hematologa3to mi powiedziała że to łagodny środek i tak tak samo jak bym np. chciał się leczyć sokiem z buraka. Ale przepisać tego mi nie chciała jak ja prosiłem.
Szacuny
477
Napisanych postów
1493
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
117245
Nie nastawiaj się na jakieś cuda i na początku stosowania tego leku miałem jakieś dziwne zawroty głowy ciężko mi było samochód prowadzić ale z czasem przeszło.
Szacuny
39
Napisanych postów
91
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
25040
Za 2-3 tygodnie się przebadam to wrzucę badania do porównania. Odstawiłem 2g ip6 i natto które trzymało mi hemoglobine i hematokryt na 17,3/51,7. Takie same praktycznie wyniki miałem na koniec mostka hcg pod koniec stycznia. Cały czas leci test deka 700/500. 5 dni biorę takie małe dawki i tylko zauważyłem że popękały mi naczynia w oku ale nie wiem czy od tego czy z wysiłku. Od jutra podbije dawkę ale może dam 4x200 żeby trochę to rozłożyć.
Szacuny
51
Napisanych postów
204
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
7719
Chłop
Masakra z tą krwią. Mi chyba najabrdziej poj**ała deka parę lat temu erytrocyty do góry i od tamtej pory nie chcą spaść. Dziś byłem na upuście prywatnie bo innej opcji nie widzę. Wszystko zleciało do normy tylko hemoglobina delikatnie ponad normę, jeszcze raz lub 2 się przejdę. Pisaliście wcześniej o badaniu epo. U mnie w normie było. Problemem jest saa, ale weź tu odpuść. Mimo bycia na minimalnych dawkach teścia morfo i tak się pogorszyło. A jak u was z monocytami? U mnie ciągle ponad normę