Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
39
Napisanych postów
91
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
25040
Wrzucam wyniki odnośnie stosowania polfilin prolongatum w celu obniżenia hemoglobiny. Pierwsze badanie 2 kwietnia, drugie dziś. Jadłem 4x200mg leku przez 6 tygodni. Leciało caly czas 700test/500deka 2g ip6 300natto. Od tygodnia 500test/300bold/450npp. Odstawiłem ip6 i natto na czas stosowania polfilinu. Najdziwniejsze jest to że zelazo spadło mi poniżej normy. Z 91 na 50. Nie wiem dlaczego. Może dieta. Zrobiłem też badanie d dimer wyszło 331ng/dl gdzie norma to wynik poniżej 500 ng/dl. Ogólnie nie wiem jak się odnieść co do działania leku. Wiem jedynie że bez niego lub ip6/natto musze robić upusty.
Szacuny
39
Napisanych postów
91
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
25040
barrani
Wrzucam wyniki odnośnie stosowania polfilin prolongatum w celu obniżenia hemoglobiny. Pierwsze badanie 2 kwietnia, drugie dziś. Jadłem 4x200mg leku przez 6 tygodni.
Leciało caly czas 700test/500deka 2g ip6 300natto. Od tygodnia 500test/300bold/450npp. Odstawiłem ip6 i natto na czas stosowania polfilinu. Najdziwniejsze jest to że zelazo spadło mi poniżej normy. Z 91 na 50. Nie wiem dlaczego. Może dieta.
Zrobiłem też badanie d dimer wyszło 331ng/dl gdzie norma to wynik poniżej 500 ng/dl.
Ogólnie nie wiem jak się odnieść co do działania leku. Wiem jedynie że bez niego lub ip6/natto musze robić upusty.
Szacuny
39
Napisanych postów
91
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
25040
Dzieki Gibon! Odwodniony jestem napewno nie ulega wątpliwości. Tu nie dopisałem ze teraz leci jeszcze t3, helios, za duże dawki kofeiny i guarany, wbijam mt2 także, hcg wiadomo, cardio nawet 2x dziennie i myślę że tu jest też przyczyna wysokiego hematokrytu. Skurcze mnie ostatnio łapały dość potężne. Na czwórkach od samego ugięcia lekko nogi. Nawodnienie do poprawy napewno. Ten spadek zelaza mnie najbardziej intryguje co je tam wywala.
Zmieniony przez - barrani w dniu 2021-05-30 00:42:18
Szacuny
51
Napisanych postów
204
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
7719
Pany czy IP6 można podgryzać bezkarnie przez długi czas? Leci u mnie już z pól roku profilaktycznie 1500 i od pewnego czasu bebechy po żebrami dają znać...
Szacuny
39
Napisanych postów
91
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
25040
Ip6 jem dobre kilka lat ciurkiem od 0,5g do 3g nawet dochodziłem.kilka małych przew na mostek miałem ze 2 czy 3. Oprócz problemów z żelazem,jak za wysoka dawka, skutków ubocznych brak.
Szacuny
868
Napisanych postów
15040
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
262562
DALSZY CIĄG EKSPERYMENTU:
Dzis drugi upust. Pierwszy byl 14 maja po ponad polrocznej przerwie od jakichkolwiek upustow a wyniki byly ok
Teraz po drugim upuscie wyniki sa gorsze niz przed pierwszym
Konkluzja?
1. Upust nic nie daje, no chyba ze zrobisz KILKA w ciagu kilku DNI, nie tygodni. Wtedy to ma sens.
2. Grejfrut daje spory efekt i trzyma w ryzach hematokryt wiec jesli ktos nie bije gramów towaru to grejfrut wystarczy o ile hematokryt bedzie ponizej 50