Szacuny
0
Napisanych postów
5
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
960
Witam, chciałbym zacząć przygodę z siłownią na poważnie. Ćwiczę od roku czasu bez jakiejkolwiek diety.
Mam 31 lat. Moje wymiary to:
185 cm wzrostu
89 kg wagi
Klata 107
Biceps 37,5
Talia 96
Na tanicie zamierzono mi 23,5 procent tkanki tłuszczowej. Chciałbym dojść do 15 %, żeby później zaczac budować masę. Ułożyłem sobie dietę 2700 kcal
2g białka na kg masy 1g tłuszczy , reszta węgle.
Czy mój plan jest poprawny? Proszę o wypowiedź bardziej doświadczone osoby. Co mogę zmienić? Na co zwrócić szczególną uwagę?
Zalaczam swoje aktualne zdjęcie
Zmieniony przez - klksn w dniu 25.11.2018 23:17:38
Szacuny
17764
Napisanych postów
132961
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1464620
ale tu nie ma co poradzić, podałeś tylko podział BTW nie wiemy jak dobór składników odzywiania wygląda więc nie wiem yco zmienić sam podział btw sięwydaje sensowyny, co do kalorycznosci 2700 liczyłeś na podstawie jakiegoś wzoru
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Szacuny
0
Napisanych postów
5
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
960
Tak, liczyłem na podstawie wzoru na fabrykasily. Wyszło mi że 3100 kcal do utrzymania wagi. Dodam że trenuję 2-3 razy w tygodniu po 80 minut. Nie oszczędzam się. W przyszłym roku będę miał więcej czasu i chcę dopiero wtedy dorzucić aeroby lub jeden trening siłowy.
Dietę opieram o : Rano zawsze owsianka 100 g plus wpc. W ciągu dnia 200 g ryż basmati plus 400 g filet z indyka plus 400 warzywa na patelnię. ( robię bez tłuszczu) Wieczorem twaróg chudy 200 g. Resztę makro uzupełniam groźnie, orzechy. Kabanosy jajka, czasem niestety chipsy.
Szacuny
0
Napisanych postów
5
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
960
Tak wygląda.mniej więcej mój dzień. 3.tydzien tak cwicze i narazie waga ku mojemu zdzwieniu idzie lekko do gory. Zamiast owocow niestety czasem wpadają chipsy.