Szacuny
0
Napisanych postów
5
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
12
Witam. Mam 14lat, 160cm wzrostu, ważę 52kg i mam w pasie 75cm. Mam w domu ławeczkę (prosty gryf), hantle. Nie jeżdżę na rowerze ani nie biegam. Na "klatę" biorę około 33kg. Nie podciągnę się ani razu. Nie mam wiele siły. Jestem wmiarę szczupły lecz nie widać kostek (cztero/sześciopaku). Chciałbym się podciągnąć chociaż kilka razy i mieć bica i siłę :). Help me
Szacuny
17764
Napisanych postów
132961
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1464620
Nie widać mięśni i prawidłowo że ich nie ma, to nie ten wiek by one były zarysowane, ja to nawet i od zwykęłdo domatora z masą ciała bym zaczynał jak się wzmocnisz, poczytasz o technice, będziesz świadomy tego co robisz i jak po co i na co to wtedy z ciezarami można zaczynać, a tak to mozna sobie krzywdę zrobić jak nie wiesz co i jak technicznie robić, zrobienie jakiegoś ćwiczenia to nie problem, ale właściwie już tak. Jak będziesz miał zapał za 2-3 lata zbudujesz sylwetkę
1
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Szacuny
34750
Napisanych postów
25165
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
282636
Zacznij najpierw od poprawy jedzenia - staraj się ograniczyć słodkie , kolorowe, przetworzone a zacznij jesc wiecej owoców , warzyw , kasz makaronów ( ogólnie zdrowiej ) mniej siedz przed tv czy konsoli a wiecej się ruszaj bo już po pasie widac ze jak na twój mlody wiek zaczyna to iść w tą gorsza strone i lepiej teraz to zatrzymać niż później :) Jestes w takim wieku że jakieś specjalne ćwiczenia nie sa ci potrzebne - w zupelności wystarczy prawidłowa normalna dziecięca aktywność
Zacznij od podstawowych spraw, zacznij się ruszać i ogranicz słodycze, fast foody i kolorowe napoje. Na budowanie sylwetki też kiedyś przyjdzie czas, Twój organizm się jeszcze rozwija i samodzielne trenowanie może odbić się na Twoim zdrowiu. Trzeba zaczynać małymi krokami
Szacuny
12448
Napisanych postów
161900
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1240296
tak jak pisalemw dziale trening dla pocatkujacych, na tym etapie wazniejsze by bylo zadbanie o ogolny rozwoj sylwetki, niekoniecznie rozwoj masy miensiowej. jestes za mlody na typowy trening silowy, a domator czesto moze byc wykonywany po prostu zle...