Szacuny
23
Napisanych postów
31
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
734
Chciałbym pozbyc się trochę w pasie i zrobć bardziej masywną sylwetkę.
waże 75 przy wzroście 172.
Chciałbym mase zrobic tak do 80 dych ale bez tego brzucha a ciągle jak ni klata i inne mięśnie powiększają objetość to brzuch też.
Co robić zrezygnowac z ćwiczeń na mase, jaką dietę przewaga białek, węglowodanów.
Czy poprostu uparcię ćwiczyc i efekty przyjdą stopniowo.
Szacuny
23
Napisanych postów
31
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
734
poprostu niechce byc ulanym tylko umięśnionym a boję sie że tak sie stanie.
Kiedyś w wieku 15 lat miałem starszne kompleksy , byłem chudzinką waga 60 przy 168 , zaczołem osto ćwiczyc na siłce jeśc wszystkiego i duz o ,ćwiczyłw u Pana Wnęka i dzięki niemu i mojej upartości w ciągu dwuch lat utyłem do 73 kg. pózniej przestałem ćwiczyc (to był bląd) ojedząc troche mniej i zaczołem powoli flaczeć . Teraz mam 28 latek i zaczołem się brać za siebie z tąt te pytania. Ćwicze tak jak na mase , ale jem normalnie bez żadnych odrzywek(boje się o brzuch) w przerwach między siłką ćwiczę na worku ale to rekreacja po godzince dziennkie .
Poradzcie co i jak robie siłkę mam w dokmu , czasu tez dużo.
poratujcie jak ćwiczyc i co jeść< moze kreatyna, narazie z urzywek to tylko kawka przed siłką
Szacuny
62
Napisanych postów
4027
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
16307
Jezeli bedziesz normlanie sie masowal + aeroby to brzuch powinnien stać w miejscu i się nie obtłuszczać , ale nie ma takiego czegoś , że ten tłuszcz ci zniknie albo się zmiejszy.Jedyne co to ćwicz dobrze brzcho , "to wtedy ten tłuszczyk ci stwardnieje".Tak jak napisal Michał , chcesz zrzucic do redukcja , chcesz sie zmasować do masa.A o kreatynie to narazie nawet nie myśl.Masz dietę ?
Szacuny
23
Napisanych postów
31
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
734
jak wspomniałem siłke mam w domu i jak cwicze dwa mnięśnie w jednym dniu to często brak mi siłki aby trening wykonac porząnnie, czy nie jest błędem ćwiczyc co dzień 6+1 dzień przerwy jedną partie mięśni 4 ćwiczenia po 10 powtórzeń, czas treningu pół godzinny.
Czy lepiej standart tylko po 3 ćwiczenia po 10 powtórzeń na dwa mięśnie i póżniej dzień przerwy
Szacuny
40
Napisanych postów
2090
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
20230
jak wspomniałem siłke mam w domu i jak cwicze dwa mnięśnie w jednym dniu to często brak mi siłki aby trening wykonac porząnnie, czy nie jest błędem ćwiczyc co dzień 6+1 dzień przerwy jedną partie mięśni 4 ćwiczenia po 10 powtórzeń, czas treningu pół godzinny.
Czy lepiej standart tylko po 3 ćwiczenia po 10 powtórzeń na dwa mięśnie i póżniej dzień przerwy wiec tak 6 dni to za duzo, wystarcza 3-4 dni treningowe
kazda partie miesni cwicz raz w tygodniu
co do tych 3 czy 4 cwiczen to zacznij od 3, jak poznasz swój organizm wtedy mocnije bedziesz zmieniał
ile serii robisz bo piszesz o 3 czy 4 cwiczeniach po 10 powtórzen??
Szacuny
40
Napisanych postów
2090
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
20230
bardzoej to sie nadaje do treningu ale co tam
rozład moze byc
nadal nie wiem ile robisz serii ??
wystarcza 3 cwiczenia moim zdaniem, a na bicepsy czy tricepsy jak robisz takim planem to nawet 2 spokojnie