Szacuny
9
Napisanych postów
201
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
934
Witam.
Mam 17 lat, 182 cm wzrostu i ważę 65 kg.
Staż na siłowni to ok. 8 miesięcy.
Stosuję sześcioposiłkową dietę. Stosuję ją od pół roku, do tego regularnie białko wpc 80.
Ćwiczę splitem na masę. Ten plan stosuję od 3 miesięcy.
Jaka kreatyna będzie odpowiednia na początek? Do wydania ok. 60 zł.
Co do samej kreatyny, czy warto ją stosować ? Odpowiedź brzmi: tak. Może napiszę pokrótce jak działa ten suplement.
Kreatyna pomaga odtworzyć ATP z ADP dzięki czemu zasila rezerwy energetyczne mięsni. Stosowana jest przez osoby uprawiające dyscypliny siłowe takie jak podnoszenie ciężarów czy kulturystyka ale też sporty szybkościowe czy wytrzymałościowe, np. wioślarstwo czy lekkoatletyka.
Co daje suplementacja kreatyną?
Dzieki suplementacji zwiększamy poziom fosfokratyny w naszych mięśniach. Dzieki temu piszac w wielkim uproszczeniu mamy o wiele więcej energii na treningach. Ponadto kreatyna może lepiej nawodnić komórki co zwiększa ich potencjał do hipertrofii.
Zmieniony przez - ronie220 w dniu 2018-01-23 19:46:53
„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„
Szacuny
5
Napisanych postów
2132
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
23447
a dieta wogole jest? bo czegos tutaj nie rozumiem. Jesli masz policzone BTW to powinienes wiedziec czy potrzebujesz bialka do diety czy bardziej weglowodanow
Szacuny
9
Napisanych postów
201
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
934
Dietę mam, braki bardzo nie duże, a zastój to nie bardzo mam, bo z miesiąca na miesiąc coraz lepsze wyniki osiągam. Ale chodzi mi, żeby zwiększyć mase.