Witam aktualnie golę się jednorazówkami gilette takimi niebieskimi i pianką do golenia dla skóry wrażliwej też gilette lecz po każdym goleniu mam cały czas sporo podrażnień. Niby nie jeżdżę maszynką w tych samych miejscach a patrze jak z skóry leci krew ( nie zacinam się ). Golę się tak :
1. Spłukuję twarz letnią wodą - zimnawa jest
2. Nanoszę piankę i czekam aż zmiękczy zarost z 3 minuty
3. Po goleniu płuczę twarz zimnawą wodą i myję mydłem suba med
4. Na sam koniec nanoszę zwykły krem nivea biały z niebieską pokrywką
Ale i tak to nic nie daję bo podrażnień jest masa i utrzymują się one od golenia do golenia co bardzo brzydko wygląda na słońcu itp. Pomyślałem , że takie gilette to szajs jedno razówki i chciałbym kupić coś lepszego ale broń boże elektryczne. Jaką maszynkę byście mi polecili ?? Dobrze byłoby jakby nie droga była. A i może ktoś napiszę co do golenia i co po ? Macie coś dobrego ?
1. Spłukuję twarz letnią wodą - zimnawa jest
2. Nanoszę piankę i czekam aż zmiękczy zarost z 3 minuty
3. Po goleniu płuczę twarz zimnawą wodą i myję mydłem suba med
4. Na sam koniec nanoszę zwykły krem nivea biały z niebieską pokrywką
Ale i tak to nic nie daję bo podrażnień jest masa i utrzymują się one od golenia do golenia co bardzo brzydko wygląda na słońcu itp. Pomyślałem , że takie gilette to szajs jedno razówki i chciałbym kupić coś lepszego ale broń boże elektryczne. Jaką maszynkę byście mi polecili ?? Dobrze byłoby jakby nie droga była. A i może ktoś napiszę co do golenia i co po ? Macie coś dobrego ?