Mam pytanie który gryf lepszy ? Jest jakaś różnica między gryfem o grubości 25mm a 28mm? Ile tak na oko wytrzymią oba gryfy ? Wielka różnica ?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
roznica to 3cm srednicy... Na oko to Ci moge powiedziec ze taki sam gryf 28 wytrzyma wiecej niz 25. Czy wielka roznica ? zalezy jakimi ciezarami operujesz. ja wole 28cm.
Eryk
"Umiesz liczyć ? Licz na siebie !"
...
Napisał(a)
3cm? 3mm różnicy :) ja mam 27mm nie ma róznicy. KTO CO LUBI.
Life For Everything - Die For Nothing
...
Napisał(a)
wytrzyma ale jak masz obciazenia ktore by weszly na gryf 28 to lepiej gryf 28fi wziac bo 25fi juz przy 100+kg zaczyna sie lekko uginac
Zmieniony przez - -up w dniu 2012-02-09 13:16:08
Zmieniony przez - -up w dniu 2012-02-09 13:16:08
...
Napisał(a)
lepszy jest 28mm ponieważ lepiej lezy w ręce i lepiej się nim ćwiczy
...
Napisał(a)
j.w. 28mm lepiej leży w dłoni i lepiej się nim ćwiczy (przynajmniej mi, a ćwiczyłem na obu)
co do wytrzymałości to zależy przede wszystkim od materiału z jakiego jest wykonany, tez od długości (bo np 215cm zegnie się szybciej niż 160cm na tym samym ciężarze) ale jeśli porównywać gryfy tej samej jakości i długości to wiadome ze 28mm wytrzyma więcej
co do wytrzymałości to zależy przede wszystkim od materiału z jakiego jest wykonany, tez od długości (bo np 215cm zegnie się szybciej niż 160cm na tym samym ciężarze) ale jeśli porównywać gryfy tej samej jakości i długości to wiadome ze 28mm wytrzyma więcej

░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂
Il███████████████████
◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.
:'-(
...
Napisał(a)
Odradzam gryf 28 czy 27mm 180cm MARBO mam go już dłuższy czas . Najgorszy gryf jaki w ręku trzymałem.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!