Szacuny
1
Napisanych postów
36
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
2102
Witam , waże 109 kilogramow i na drążku też się nie podciągne , mam w piwnicy siłownie , taką na moje możliwośći i chciałbym się podciągać na drążku za pomocą gumy oporowej , by lepiej plecy zaangażować . Po prostu moje pytanie jest , jaki opór tej gumy kupić właśnie do tego by guma lekko pomogła się podciągać ?
Widzę takie coś
opór kg:
1,8 - 5,4
12 - 17
17 - 26
26 - 36 no i wyżej
Szacuny
0
Napisanych postów
10
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
360
Na allegro są zestawy gum, a ceny za zestaw zaczynają się chyba od 40zł i o dziwo mają pozytywne recenzje. Masz tam chyba od 4kg do 15, sam zobacz ;). Są też takie zestawy z większym oporem. Takie gumy możesz łączyć, więc nie widzę tu nic trudnego - zamawiasz, testujesz, ciężko - wybierasz inną gumę, albo je łaczysz. To moja prosta opinia, zobaczymy jak ktoś bardziej zaawansowany się wypowie. Ale na chłopaki rozum, to tak jak wspominałem ;)
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6840
Napisanych postów
62862
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784521
Nie ma sensu kupować pojedynczych gum oporowych bo prędzej czy później i tak będą Ci potrzebne inne. Tak jak wyżej napisane zamów sobie na allegro cały zestaw i dopasuj do siebie opór jaki aktualnie będziesz potrzebować.
A teraz zaczniesz na danej gumie, a za jakiś czas jak się wzmocnisz w podciąganiu zmienisz sobie gumę na taką z mniejszym oporem, aż w końcu przestaniesz ich używać. Choć gumy oporowe są bardzo fajnym narzędziem treningowym i warto mieć je w różnych konfiguracjach w torbie treningowej.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
34744
Napisanych postów
25146
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
282588
Kup zestaw na allegro 0d 3 do 26 kg ( 4 gumy ) za 76 zł ostatnio były i masz super możliwosci do ćwiczen , opór gum możesz zwiększac poprzez skrócenie chwytu , złożenie gumy lub użycie kilku gum do danego cwiczenia . A co do podciągania to sam musisz dobrać , guma ma ci tylko lekko pomagac a nie wyręczać cię z ćwiczenia i wysiłku