Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
0
Napisanych postów
5
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
68
Witam, kolega ktory uzywa takich srodkow juz od wielu lat dal mi do bicia tescia strzykawke z igla 0,4x13mm. Pierwsz strzal zrobil mi w barki i czuje w nich bol. Czy to normalne? Pierwsz raz zazywam takich srodkow. Czy ta igla wystarczy do wbicia sie w posladek?
Szacuny
371
Napisanych postów
2331
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
48698
Do pośladków polecam 0,6x40. Ta igła na pewno nie wystarczy do zrobienia dobrej injekcji w pośladek jeśli spróbujesz to się dowiesz co znaczy nie móc siedzieć na dupie przez tydzień :P
1
You know I'm born to lose, and gambling's for fools,
But that's the way I like it baby,
I don't wanna live forever.
Szacuny
371
Napisanych postów
2331
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
48698
Czasami jeżeli wbijesz się za płytko to później niestety boli przez jakiś czas. Nie masz się czym martwić gdyby strzał poszedł nie tam gdzie trzeba dowiedziałbyś się o tym niezwłocznie. Kup taka igłę jak Ci napisałem i ładuj w pośladek będzie bezboleśnie i bez problemowo.
You know I'm born to lose, and gambling's for fools,
But that's the way I like it baby,
I don't wanna live forever.
Szacuny
1
Napisanych postów
141
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
22731
Od kiedy stosuję 0.7 w poślad nie mam mowy o tym ze po szocie chodzę przez tydzień obolały. Wbrew pozorom im większa igła tym mniej boli (w granicach rozsądku ofc), jak stosowałem 0,5 to nieraz ryło poślad przez jakieś 3-4 dni po szocie. To ze cie trochę boli to nic dziwnego, bynajmniej do puki nie puchnie nie musisz panikować. Pamiętam ze na początku wraz z kolejnymi szotami, bolące miejsce iniekcji było coraz rzadsza dolegliwością do dziś kiedy to już nie przypominam sobie kiedy ostatnio miałem jakieś związane z tym nieprzyjemności. Iniekcja ma być domiesniowa i głęboka dlatego im dłuższa igła tym lepsza.
Zmieniony przez - NieKoxowny w dniu 2015-06-13 13:35:15