Czy taką sztangą mogę wykonywać wiosłowanie i OHP na siłowni? Jest ona zrobiona w całości i krótsza od normalnej sztangi przez co zastanawiam się czy mogę poprawnie wykonywać nią ćwiczenia.

...
Napisał(a)
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
A czemu by nie? Nie potrzebujesz nie wiadomo jak szerokiego chwytu, żeby wykonywać te ćwiczenia. Wystarczy na szerokość barków. Problem polega tylko na progresji ciężaru, a z ohp i wioslowaniem progresja to klucz do rozwoju ( poza poprawna techniką oczywiście)
Mój blog treningowy: https://www.sfd.pl/[BLOG]_rambo1662_Walka_o_formę_życia_-t1206468.html
...
Napisał(a)
Musisz sam dobrać jak ci wygodnie OHP robie u siebie tymi ze zdjęcia ale do wiosła już sa za lekkie bo max jest chyba 50kg więc robię wiosło normalną długą sztanga , jednak jak zaczynałem wiosła to tez robiłem krótką ze zdjęcia więc śmiało z nich korzystaj to jedynie że z nimi jest problem z progresją bo u mnie były co 5kg więc ja nakładałem na gdyfik takie odwazniki na rzepę na nadgarstek co 1/2kg
Wszystko o mnie :) https://www.facebook.com/TrenerTomaszPalej
...
Napisał(a)
To są takie krótkie gryfy, bicepsówki, możesz spokojnie trenować na takich krótszych sztangach o ile jest Ci wygodnie.
O ile w przypadku bicepsów i tricepsów dobrze mi się trenowało takimi krótkimi gryfami to w przypadki ohp i wiosła zdecydowanie wolę normalny 180cm gryf. Jakoś tak się przyzwyczaiłem i ciężko to zmienić.
W przypadku ohp często jest łatwiej na takiej krótkiej sztandze bo mimo wszystko łatwiej ją ustabilizować.
Dlatego jeśli tylko sztanga nie ogranicza Twoich szerokości chwytu i ćwiczy się wygodnie to śmiało działaj.
O ile w przypadku bicepsów i tricepsów dobrze mi się trenowało takimi krótkimi gryfami to w przypadki ohp i wiosła zdecydowanie wolę normalny 180cm gryf. Jakoś tak się przyzwyczaiłem i ciężko to zmienić.
W przypadku ohp często jest łatwiej na takiej krótkiej sztandze bo mimo wszystko łatwiej ją ustabilizować.
Dlatego jeśli tylko sztanga nie ogranicza Twoich szerokości chwytu i ćwiczy się wygodnie to śmiało działaj.
...
Napisał(a)
do wiosła wąskim chwytem ok, do ohp jak jesteś drobny to mzoe i by się nadała, bo dla mnie np za wąska jest.
Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2020-09-27 15:36:32
Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2020-09-27 15:36:32
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!