...
Napisał(a)
WORD LIFE - prosiłbym byś w dyskusjach na forum używał co najwyżej określeń opisujących raczej niż wartościujących, bo sobie tylko wystawiasz cenzurkę. Tutaj już nawet nie chodzi o brak klasy, ale brak elementarnej kultury osobistej w dyskusji z innymi. Kasuję Twój wpis nie tylko dlatego, że dla wielu osób może on być obraźliwy, ale dlatego byś jak już ochłoniesz i przemyślisz swoje gówniarskie zachowanie - nie musiał się wstydzić przed innymi.
Co do soków owocowych z kartonika - odradzam. To głownie źródło cukru
Zmieniony przez - faftaq w dniu 2012-12-27 13:29:52
Co do soków owocowych z kartonika - odradzam. To głownie źródło cukru

Zmieniony przez - faftaq w dniu 2012-12-27 13:29:52
1
...
Napisał(a)
Wybaczcie, że odgrzebuję temat, ale chciałam się dowiedzieć nieco więcej. Mianowicie czy jako wodę do picia w czasie treningu można brać taką, którą producent określa mianem lekko/delikatnie gazowana? W wielu przypadkach ta opcja wydaje się mniejszym złem niż po prostu gazowana, po której strasznie mnie zawsze męczy ;)
Pytam, albowiem chcę się przestawić z Cisowianki/Kingi Pienińskiej niegazowanej na coś bardziej wartościowego, a Muszyna Minerale, Muszyna Skarb Życia (Czy toto w ogóle warto brać pod uwagę? Producent ten sam, co w przypadku Perły Krynicy) i Myszynianka występują tylko w wersjach gazowanej i lekko/delikatnie gazowanej. Chcę przetestować smaki i wybrać sobie jedną/dwie z tych trzech na treningi.
Na co dzień natomiast, poza hektolitrami herbat czarnych i zielonych (czasem w sumie nawet 3l na dobę), piję Kingę Pienińską "niegazowaną", głównie ze względu na smak, ale i presję współmieszkańców, którzy za nią przepadają.
Pytam, albowiem chcę się przestawić z Cisowianki/Kingi Pienińskiej niegazowanej na coś bardziej wartościowego, a Muszyna Minerale, Muszyna Skarb Życia (Czy toto w ogóle warto brać pod uwagę? Producent ten sam, co w przypadku Perły Krynicy) i Myszynianka występują tylko w wersjach gazowanej i lekko/delikatnie gazowanej. Chcę przetestować smaki i wybrać sobie jedną/dwie z tych trzech na treningi.
Na co dzień natomiast, poza hektolitrami herbat czarnych i zielonych (czasem w sumie nawet 3l na dobę), piję Kingę Pienińską "niegazowaną", głównie ze względu na smak, ale i presję współmieszkańców, którzy za nią przepadają.
...
Napisał(a)
Mineralne maja pewien dodatek co2 ale nie mozna ich porownywac z tymi, ktore maja w nazie lekko gazowane. Jezeli nie przeszkadza Ci ten min dodatek co2 to jak najbardziej zalecane jest ich picie na treningu.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
w zasadzie to dopiero czytając ten temat uświadomiłem sobie jakie mam szczęście że mieszkam w Olsztynie i mogę walić kranówę do oporu i to w dodatku z kranu leci mi woda lepsza niż np żywiec %) zdrówka
wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, ważna jest dawka
...
Napisał(a)
Za około 1,5zł w realu jest Muszyna (1705 mg/l, w tym 305mg CA i 75mg MG) :)
2
...
Napisał(a)
Muszyna Minerale 2441mg/l, w tym 456 Ca i 50 Mg. Poddawana procesowi częściowego odgazowania, napowietrzania i filtracji. Cena w P&P: 1.99PLN/2l
Skarb Życia Muszyna 1547mg/l, w tym 318 Ca i 32 Mg. Poddana procesowi napowietrzania, filtracji i nasycenia CO2. Cena w P&P: 1.29PLN/1.5l
Mam wrażenie, że Muszyna Minerale mimo wszystko lepiej wypada w tym zestawieniu. Nie mylę się?
Zmieniony przez - hannamedynska w dniu 2013-02-15 20:21:55
Skarb Życia Muszyna 1547mg/l, w tym 318 Ca i 32 Mg. Poddana procesowi napowietrzania, filtracji i nasycenia CO2. Cena w P&P: 1.29PLN/1.5l
Mam wrażenie, że Muszyna Minerale mimo wszystko lepiej wypada w tym zestawieniu. Nie mylę się?
...
Napisał(a)
Ja od jakiegoś roku, zacząłem zwracać uwagę na wode, od tam tej pory głównie pije muszyne (tylko niebieską, zielona mi nie podchodzi)/muszynianke lub ewentualnie cisowiankę.. I ludzie jeśli komuś zależy żeby pić zdrowo i tanio to wystarczy trochę porozglądać sie po marketach, co jakiś czas w tesco jest promocja na muszyne - 90gr butelka. Ja zawsze z tatą jade, bierzemy 5-6 zgrzewek i na jakiś czas starczy.
...
Napisał(a)
hannamedynskaMuszyna Minerale 2441mg/l, w tym 456 Ca i 50 Mg. Poddawana procesowi częściowego odgazowania, napowietrzania i filtracji. Cena w P&P: 1.99PLN/2l
Tak, lepiej.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Ja polecam wodę: Potok Górski. Można ją kupić w Intermarche za ok 1zł/1,5l. Myślę, że porównując ceny dostępnych wód wychodzi całkiem dobrze, a mineralizacji wynosi n972mg/l. Pozdro.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
Pomoc w ułożeniu diety
Następny temat