Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Jaki Ryż?

temat działu:

Dietetyka ogólna

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 9183

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 5501 Wiek 30 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 55008
Witam ,szukałem tematu o ryżu ale nie znalazłem(jak przegapiłem ,dajcie linka )

chodzi mi o rodzaj ryżu ,właśnie się dowiedziałem że biały ryż nic nie daje tylko zatyka .mam jeść ryż basamati albo paraboli czy jakoś tak to prawda?? dlaczego i jaki ryż najlepszy ?Sogi czekają

Nie chcę zakłałdać nowego tematu to tu się spytam.
Czy to ważne jaką ma się grupę krwi przy układaniu diety ? HELP!!!

Zmieniony przez - Monos w dniu 2012-04-09 17:31:33
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
faftaq Dietetyk-SFD
Ekspert
Szacuny 1396 Napisanych postów 35562 Wiek 42 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 150829
Ja rozumiem co chcesz powiedzieć, tylko że jest to bez sensu - nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. Wymyślanie sobie jakiejś zależności bez odpowiedniej wiedzy na temat możliwych mechanizmów to własnie dorabianie ideologii . Grupa krwi nie determinuje składu soku trzustkowego ani aktywności enzymów trawiennych na takiej samej zasadzie jak kolor tapicerki samochodu nie determinuje mocy silnika (można powiedzieć, że siła kuriozum obu stwierdzeń jest podobna).

Tak wiem to na 100%.

Zmieniony przez - faftaq w dniu 2012-04-12 08:25:11
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 110 Napisanych postów 11936 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 90986
hehe tos dowalił z ta grupą krwi, pewnie trzeba mieć jeszcze odpowiedni numer buta
a ryz jedz jaki ci smakuje, najlepiej kazdego po trochu na zmianę
ja wcinam paroboiled bo mi smakuję najbardziej

Ciągły terror w dążeniu do chwały, życie jest za krótkie, żeby być małym!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 228 Wiek 38 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 6324
Unikaj tylko zwykłego białego ryżu, jest najbardziej przetworzony czyli pozbawiony cennych składników i minerałów. Ma również najwyższy IG. Kupuj wiec wszystkie inne brązowy, paraboiled. Mi osobiście najlepiej smakuje basmati :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 110 Napisanych postów 11936 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 90986
zwykły biały od czasu do czasu okootreningowo nie bedzie przeszkadzał

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 5501 Wiek 30 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 55008
ale dietetyk mi coś mówił o tej krwi
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
to widac jaki z niego dietetyk

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 1767 Wiek 29 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 20296
Ja nie wiem, aż idzie ręce załamać. My forumowicze mamy większą wiedze od dietetyków. Ja nie wiem co to za kraj xD
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 1021 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 9566
z tego co czytałem na noc najlepszy jest ryż brązowy, a po treningu jem zawsze biały
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 5712 Wiek 42 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 15591
ryz brazowy jest najlepszy zawiera wiecej wartosci odzywczych niz pozostale no i jak wiadomo te najtansze sa najgorsze basmanti nie jest taki zly polecam .pozdrawiam psza to pasza

NIEZASTAPIONA NIEPOWTARZALNA,CIAGLE SZALONA I ZAWSZE NORMALNA.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 2425 Wiek 30 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 9575
Nawet nie wiedziałem że biały jest zwyczajnie gorszym jakościowo ryżem... przeniosę się na brązowy
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
faftaq Dietetyk-SFD
Ekspert
Szacuny 1396 Napisanych postów 35562 Wiek 42 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 150829
nie koniecznie brązowy jest najlepszy. nalezy pamietać, że produkty zbozowe z pełnego przemiału, choć są cennym źrodłem błonnika i niektóych witamin, zawierają też sporo substancji antyodzywczych i mogą utrudniać wchłanianie wielu składników mineralnych. Zwykle też działają silniej kwasotwórczo niż ich trochę przetworzone odpowiednieki. Myslę że jeśli ktoś spożywa dużo prod. zbożowych, to nie powinien ograniczac się jedynie do brązowego ryżu. Dobrą opcją jest ryż paraboiled, a po treningu - może być biały.

Co do grup krwi - proponuję zmienić dietetyka,. watpię by była to osoba która skończyłą studia kierunkowe...

Zmieniony przez - faftaq w dniu 2012-04-10 21:16:42
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta do Redukcji do oceny

Następny temat

Prdoukt mięsny wysokoenergetyczny dla sportowca

Alldeynn
Polecane artykuły