Witam! Jestem żołnierzem zawodowym od 8 lat i mam spore doświadczenie w posługiwaniu się bronią palną ale jak wiadomo wojsko szeregowym nie daje żadnego kwitu potwierdzającego posiadane umiejętności. W związku z tym, że szeregowych zwalnia się po 12 latach służby szukam innej możliwości zatrudnienia. Z tego co wiem przy rekrutacji do policji wysoko punktowany jest kurs instruktora strzelectwa ale sportowego- przynajmniej takie informacje znalazłem na stronce. Mnie by bardziej interesował kurs instruktora strzelectwa bojowego bo z takim strzeleniem mam do czynienia. Chodzi mi o rzetelny kurs który będzie miał jakieś znaczenie przy rekrutacji do policji, SG, SW i innych służb.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Wpierw robisz sportowego.
Później bojowego.
Jak jesteś ogarnięty nic nowego cię nie nauczą.
"Jestem żołnierzem zawodowym od 8 lat i mam spore doświadczenie w posługiwaniu się bronią palną"
Jedz na jakiś staż niech cię ktoś zweryfikuje. Pisanie że po 8 latach coś umiesz... możliwe, ale któż wie.
Nie bierz tego do siebie, zbyt dużo widziałem.
Później bojowego.
Jak jesteś ogarnięty nic nowego cię nie nauczą.
"Jestem żołnierzem zawodowym od 8 lat i mam spore doświadczenie w posługiwaniu się bronią palną"
Jedz na jakiś staż niech cię ktoś zweryfikuje. Pisanie że po 8 latach coś umiesz... możliwe, ale któż wie.
Nie bierz tego do siebie, zbyt dużo widziałem.
Niebo woła, ziemia przyciąga.
...
Napisał(a)
Nie biorę i rozumiem o co chodzi. Przez 8 lat można siedzieć w kuchni albo na jakimś warsztacie i nie mieć do czynienia z bronią. Nie masz może jakiegoś namiaru na taki kurs?
...
Napisał(a)
Nie wiem skąd jesteś. Ale LOK'i robią kursy na sportowe. A jest masa firm które robią bojowe.
Niebo woła, ziemia przyciąga.
...
Napisał(a)
"Z tego co wiem przy rekrutacji do policji wysoko punktowany jest kurs instruktora strzelectwa ale sportowego- przynajmniej takie informacje znalazłem na stronce."
Na jakiej stronce takie info?
Generalnie przeglądając teraz listy rankingowe z rekrutacji, śmiem twierdzić, że przyjmą w 1. naborze każdego kto pozytywnie zakończył rekrutację. Jest mniej kandydatów niż wakatów, przyjmują ludzi co mają po 120 pkt z całej rekrutacji, a max to chyba 220 ??
Ale jak najbardziej dla siebie możesz zrobić taki kurs, potem będąc w Policji pojedziesz na kurs ISP [ jeśli dobrze strzelasz] i będziesz prowadził strzelania w swojej jednostce.
Edit:
"posiadanie uprawnień instruktora sportów walki, strzelectwa sportowego, ratownictwa wodnego,
nurkowania oraz sportów motorowodnych - 4 punkty"
Przy 220 pkt z testu sprawnosciowego, wiedzy, ms'a i rozmowy kwalifikacyjnej, te 4 punkty to niewiele :D Jeśli chcesz ten kurs robić tylko po to żeby ułatwił Ci wstep do Policji to szkoda kasy. Takie moje zdanie
Zmieniony przez - Przemicek w dniu 2014-12-11 12:45:13
Na jakiej stronce takie info?
Generalnie przeglądając teraz listy rankingowe z rekrutacji, śmiem twierdzić, że przyjmą w 1. naborze każdego kto pozytywnie zakończył rekrutację. Jest mniej kandydatów niż wakatów, przyjmują ludzi co mają po 120 pkt z całej rekrutacji, a max to chyba 220 ??
Ale jak najbardziej dla siebie możesz zrobić taki kurs, potem będąc w Policji pojedziesz na kurs ISP [ jeśli dobrze strzelasz] i będziesz prowadził strzelania w swojej jednostce.
Edit:
"posiadanie uprawnień instruktora sportów walki, strzelectwa sportowego, ratownictwa wodnego,
nurkowania oraz sportów motorowodnych - 4 punkty"
Przy 220 pkt z testu sprawnosciowego, wiedzy, ms'a i rozmowy kwalifikacyjnej, te 4 punkty to niewiele :D Jeśli chcesz ten kurs robić tylko po to żeby ułatwił Ci wstep do Policji to szkoda kasy. Takie moje zdanie
Zmieniony przez - Przemicek w dniu 2014-12-11 12:45:13
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat