Szacuny
0
Napisanych postów
2
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
18
Siemka, ostatnio zakupiłem na bazarze jakiś tani paralizator, tak dla zabawy i mam pytanie ;) Pisze na nim moc 10 000kV, patrząc na internecie i allegro to wszędzie pisze moc 20 000W. I mam teraz takie pytanie, który jest mocniejszy ;) Nie chodzi o wartość tylko o te kV czy W.
Możecie jeszcze podesłać jakiś link do dobrej latarki z paralizatorem ;)
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
2228
Napisanych postów
1683
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
29485
Powiem tak paralizatory dotykowe są niezbyt przydatne , co innego taser , paralizatory bez zezwolenia mogą mieć do 10 miliamper , są silniejsze na zezwolenie z policji ale ich skuteczność jest też nie powalająca ze względu na miejscowe działanie .Więc jak chcesz coś do samoobrony to kup markowy gaz , albo /i taser jak masz dużo pieniędzy .
Szacuny
409
Napisanych postów
2089
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
111617
Oj ktoś tu na fizyce nie uważał... Jesteś pewien że na paralizatorze pisze 10 000kV? V to wolt i jest jednostką napięcia. "k" oznacza tysiąc. Czyli mówisz że paralizator ma 10 000 000V? W gniazdku masz 230V, a te ogromne linie wysokiego napięcia mają 110kV, czyli 110 000 V. W to moc, czyli w uproszczeniu V*A(amper - jednostka prądu). Z porównania tylko mocy i napięcia nie da się ustalić, które mocniej je**ie. Łopatologicznie wszystko zależy od tego ile pójdzie amperów. Poza tym na 99,9999% mogę ci powiedzięć że ten bazarowy to chinol, którego bałbym się wziąć do ręki. Generalnie to polecam Ci kupno jakiegoś atestowanego, markowego paralizatora z dobrego i pewnego źródła, typu militaria.pl czy bron.pl, albo innych podobnych.