Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
30
Witam!
Moim problemem jest przeciążone kolano. Lekarz kazał zrezygnować z ćwiczenia mięśni czworogłowych ud, więc niestety muszę odstawić przysiady, martwe ciągi itd. Moje pytanie brzmi jaki trening na masę zastosować,aby nie przeciążać kolana? Mój staż 12 miesięcy.
Szacuny
4064
Napisanych postów
45443
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
348504
Każde ćwiczenie wykonywane w pozycji stojącej w jakimś stopniu obciąża kolana.
Zmieniony przez - ronie220 w dniu 2013-07-15 19:36:46
„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„
Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
30
dokładnie mówiąc okresie gimnazjum przechodziłem chorobę Osgooda-Schlattera i teraz zapewne przez siłownie mam przeciążone kolano, a dokładniej mówiąc kolano skoczka.
Szacuny
97
Napisanych postów
23860
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
147326
dokładnie mówiąc okresie gimnazjum przechodziłem chorobę Osgooda-Schlattera i teraz zapewne przez siłownie mam przeciążone kolano, a dokładniej mówiąc kolano skoczka.
bzdury ci naopowiadał ten pan lekarz , przy Osgooda-Schlattera właśnie powinieneś wykonywać specjalistyczne ćwiczenia korygujące które wzmocnią mięśnie czworogłowy i dwugłowy by odciążyć kolana .
Kolejna sprawa jeśli będzie nabierał masy i nie wzmacniał wyżej wymienionych partii , kolana będą miał więcej do dzwigania i spowodujesz uraz lub go pogłębisz .
Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
30
Gdy przechodziłem Osgooda-Schlattera w gimnazjum to lekarz internista powiedział, że to jakaś martwica w kolanach, normalne w moim wieku i nic nie należy robić z wiekiem przejdzie. Niedługo mam kolejną wizytę u ortopedy, bo rehabilitacja (laser, ud i prądy) nie przyniosła rezultatów. Wracając do tematu jaki plan zastosować, aby z kolanem nie było gorzej. Zastanawiam się również nad spróbowaniem kalisteniki dopóki nie wyleczę kolana.
Szacuny
97
Napisanych postów
23860
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
147326
lasery i prądy działają tylko w ich wyobrazni , udaj się do konkretnego fizjoterapeuty sportowego - który ma sensowny staż pracy z sportowcami zarówno w kraju jak i za granicą i tam szukaj pomocy .