Jestem w trakcie diety redukcyjnej, lecz jak wiadomo po jakimś czasie będę musiał ja skorygować. Stąd i moje pytanie: jakich składników ze sobą nie łączyć by nie przybierać na tłuszczu? Oczywiście nie zamierzam porzucić prawidłowego żywienia, jednak dieta to głównie (w moim przypadku ze względu na zasób portfela) monotonne jedzonko.
To co wiem to:
- unikać smażenia, jeśli już to na oliwie z oliwek (smażenie krótkie), smalcu (długie smażenie i duszenie),
- węglowodany okołotreningowo (kasze, ryż brązowy, płatki owsiane),
- sery białe chude, półtłuste,
- jajka
- warzywa, warzywa, i raz jeszcze warzywa,
- ryby, mięso drobiowe (kura, indyk), cielęcina (za droga trochę)
- unikać mleka w zbytnich ilościach (laktoza), serów tłustych, topinych itp przetworów, słodyczy, fast fudów, piwa, vooodki
, białego pieczywa,
- pieczywo jeśli już to pełnoziarniste żytnie (powiedzmy że te takowe istnieje),
Ogólnie posiadam jakąś wiedzę lecz chciałbym wiedzieć jakich produktów ze sobą nie łączyć, a które powodują znaczne powiększanie się fatu w organizmie. Wiadomo bowiem, że ma się ochotę czasem na coś typu ser żółty, feta, spaghetti...
Zmieniony przez - kenio80 w dniu 2007-02-02 08:52:47
To co wiem to:
- unikać smażenia, jeśli już to na oliwie z oliwek (smażenie krótkie), smalcu (długie smażenie i duszenie),
- węglowodany okołotreningowo (kasze, ryż brązowy, płatki owsiane),
- sery białe chude, półtłuste,
- jajka
- warzywa, warzywa, i raz jeszcze warzywa,
- ryby, mięso drobiowe (kura, indyk), cielęcina (za droga trochę)
- unikać mleka w zbytnich ilościach (laktoza), serów tłustych, topinych itp przetworów, słodyczy, fast fudów, piwa, vooodki

- pieczywo jeśli już to pełnoziarniste żytnie (powiedzmy że te takowe istnieje),
Ogólnie posiadam jakąś wiedzę lecz chciałbym wiedzieć jakich produktów ze sobą nie łączyć, a które powodują znaczne powiększanie się fatu w organizmie. Wiadomo bowiem, że ma się ochotę czasem na coś typu ser żółty, feta, spaghetti...
Zmieniony przez - kenio80 w dniu 2007-02-02 08:52:47
1