Witam. Panowie potrzebuje porady porady odnośnie ćwiczeń na bolący kręgosłup. Mam stwierdzona lekka dyskopatie, prace mam siedzącą i po całym dniu miesnie aż mnie pałą. Miesnie głębokie, poprzeczne brzucha mam bardzo silne. Umiem prawidłowo oddychać, cwiczenie oddech ognia opanowane bardzo dobrze. Hip trusty tak samo, dupa mi urosla w ostatnich 2 miesiącach a plecy dalej bolą. (caly grzbiet, od dołu do szyji). Zacząłem robić ostatnio Supermana. Czuje się po ćwiczeniach bardzo dobrze jeżeli chodzi o same mięśnie ale boli mnie wtedy w lędźwiach sam krzyż. Czuje mocny ucisk jakby na kość, centralnie na środku. Zdaje sobie sprawę że przy Supermanie siły bardzo mocne na lędźwie uciskają i teraz nie wiem co mam robić, bo z jednej strony plecy mnie nie bolą i czuje, że idzie to w dobrym kierunku ale z drugiej łupie mnie w krzyżu. Macie jakieś inne ćwiczenia które działaj podobnie ale nie ma takiej siły działającej na kręgosłup? Marty ciąg przerabiałem w ketebelem 15 kg i sztangą 30 kg i szału nie ma, nie czułem poprawy pomimo, że technicznie robiłem na pewno poprawnie to ćwiczenie.
Zmieniony przez - siwydym89 w dniu 2020-08-21 16:04:55
Zmieniony przez - siwydym89 w dniu 2020-08-21 16:04:55