Szacuny
0
Napisanych postów
11
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
1640
Cześć.
Ćwiczę już prawie 2 lata na siłowni a nigdy nie wykonywałem żadnych badań i teraz chciałbym to w końcu zmienić. Stąd pytanie, jakie badania powinno się przeprowadzić ćwicząc systematycznie na siłowni i trzymając się specjalistycznych diet żeby sprawdzić czy wszystko jest ok.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
20985
Napisanych postów
71624
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
576937
Freak2k
Cześć.
Ćwiczę już prawie 2 lata na siłowni a nigdy nie wykonywałem żadnych badań i teraz chciałbym to w końcu zmienić. Stąd pytanie, jakie badania powinno się przeprowadzić ćwicząc systematycznie na siłowni i trzymając się specjalistycznych diet żeby sprawdzić czy wszystko jest ok.
20985
Napisanych postów
71624
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
576937
To, że Ciebie taka sytaucja spotkała wcale nie oznacza, że tak jest wszędzie. To zależy od lekarza jakiego masz czy do jakiego trafiłeś. Jeśli jest w porządku (dobry diagnosta i profilaktyk) to da bez problemu. Jeśli poj** to wiadomo jak to się kończy - to ja tutaj jestem lekarzem i wiem kiedy co mam wypisywać... Jeszcze do niedawna na gabinetach wisiały karteczki, że skierowania na badania na wyraźne życzenia pacenta będą 100% płatne. Czyli to oznaczało dokładnie nic innego jak, kiedy pacjent przychodzi z jakimś problemem (na prawdę chory na coś) i mówi że chce się przebadać bo się martwi to lekarz wypisze na 100%... głupota ale to to było intepretowane przez niektórych.
20985
Napisanych postów
71624
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
576937
To akurat nie są wielkie pieniądze. Ale już jak ktoś ma problemy z hormonami, to rodzinny jedynie tarczyce wypisze, a reszte można liczyć w grube setki złotych. Bo do specjalistów kolejki że hohooo a tam wszystko ok albo pan sobie zapłaci skoro pan sobie sam stawia diagnoze..
Szacuny
0
Napisanych postów
11
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
1640
A jeszcze pytanie dotyczące pomiaru tkanki tłuszczowej. Gdzie wykonam z jak najmniejszym marginesem błędu. Widziałem u takich dietetyków jest tanita która ma 3-5% zakres błędu to dość sporo...