Szacuny
8
Napisanych postów
32
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
51596
Heja.
Szukam sobie butów do przysiadu z jakimś wyższym podbiciem co bym krążków nie musiał pod pięty podkładać (but wink), mam choo*ową mobilność w stawie skokowym i nie chce mi się poświęcać czasu na poprawę tego stanu bo i na trening mam niewiele czasu, a trenuję od ponad roku i progres jest, czucie mięśniowe również, zdecydowałem się ma buty ciężarowe ponieważ przy udziale krążków pod piętami czasem łapię się na przenoszeniu ciężaru na palce...
Czy ktoś mógłby mi doradzić jakieś fajne twarde buty do przysiadu?
Jakby nadały się do martwego również to było by spoko choć jego mam w zwyczaju robić na boso, ale jak podejrzewam but byłby dobry to i w butach byłoby ok.
Kwota jaką chciałbym przeznaczyć to powiedzmy 300-350zł.
Grzebałem trochę po allegro, ale nie specjalnie mogłem coś znaleźć sensownego w rozmiarze 45 - 29cm...
Zmieniony przez - DamianB86 w dniu 2018-02-16 22:53:45
Szacuny
14751
Napisanych postów
53558
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
402482
Witaj, do siadów weź cokolwiek z ciężarowych. Na amatorskie potrzeby każdy but będzie dobry Co do braku czasu, to wygospodaruj chociaż te 10min po treningu, bo jednak nad brakiem mobilności pracować trzeba. Buty, tylko maskują problem. Buty od siadów do ciągów się nie nadają. Tzn robić się da, ale tutaj są inne potrzeby i jednak lepiej boso
Szacuny
767
Napisanych postów
16172
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
292866
Do ciągów najlepsze buty to jak najniższe czyli płaskie, baletki proponuję, do siadów można ciężarowe a nawet można zamówić z wyższym podbiciem na pietach.
Szacuny
8
Napisanych postów
32
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
51596
O właśnie takie mi chodzi. Jednak powerlifty maja podbicie 2.5cm co wydaje mi się mało w stosunku do podeszwy z przodu. Gdzieś kiedyś widziałem film na yt, na którym facet, sądząc po sylwetce na dość zaawansowanym poziomie pokazywał te powerlifty które potem zniósł do szefca by poprawił mu podeszwe. Dopiero wtedy był zadowolony z podbicia
Szacuny
5284
Napisanych postów
19379
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
336467
ADIDAS power perfect lub adipower , bardzo dobrze trzyma stopę i ciężarowcy chwalą ten model...ten pierwszy model można trafić w kwocie jaką dysponujesz , drugi to wyższa półka powyżej 500zł. Jako początkujący skup się na stabilności...narazie wystarczy włożyć wkładkę pod piętę i tyle.
Szacuny
8
Napisanych postów
32
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
51596
Heja, nadszedł czas by kupić buty (Grypa mnie poskładała).
Znalazłem coś takiego w moim budżecie, wysokość klina 2,5 cm wydaje się sporo.
Kupić czy szukać coś innego?
Adipowery mają dużo lepsze podbicie, ale 500zł za buty na siłownię trochę sporo...
Generalnie z moim rozmiarem 29cm ciężko z tego co zauważyłem.
Mam ochotę kupić coś takiego...
http://allegro.pl/buty-meskie-reebok-crossfit-lifter-pr-bd2631-44-5-i7193636129.html
Jakieś rady? Mogę dopłacić do 350 zł powiedzmy, ale chciałbym te podbicie na pięcie mieć w miarę znaczące by nie walczyć z but winkiem.
Ps. Wiem że rozciąganie jest ważne itp.
Aktualnie z krążkami 1,25 pod piętami na boso robię głęboki przysiad bez podwijania dupy i chcę tego samego w butach bez krązków.