Witam mam ostatnio taki problem który co raz bardziej mnie irytuje. Próbje od jakiegoś czasu kupić sobie ochraniacze do sparingów i nie wiem czy ja zapomniałem jak to się robi czy co ale wydaje mi się że poprostu mam pecha. Chodzi o to że już 2 szczęke kupiłem i za cholere nei da się jej umodelować ... Raz siedziałem godzine ponad nad tym i próbowałem a jedyne co uzyskałem to ból zebów :/ Wcześniej przez przypadek kupiłem double guarda no i to również był strasnzy błąd bo nie dość że się nie da tego umodelować to jeszcze oddychać podczas ćwiczeń. Poradźcie jakie najlepiej kupić żeby łatwo dało się to zrobić i normalnie ćwiczyć bo przez to ze nie mam pożądnej ochrony na zęby nei mogę się skupić na sparginach. Dodam jeszcze że 2 x teraz co kupowalem to była to firma everlast i już napewno nigdy tego nie tkne. Wcześniej miałem storm clouda i były super ale się zużyły i teraz nei mam czasu zamawiać bo na szybko potrzbuje najlepiej w jakimś stacjonarnym sklepie go sport itp.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Mi najściślej przylegały OPRO SHIELD. Nie wiem jakie sklepy wchodzą w grę, ale jak już wybierasz to sprawdź modele z tymi żeberkami od strony zębów.
Nie przejmuję jak ochraniacz się nie trzyma góry. Przy otwartej buzi i tak nie chroni zbytnio, bo dopiero po zaciśnięciu szczęki górna i dolna szczęka tworzy całość. Dzięki temu ciężko wybić zęby i znokautować. Problem może się pojawić jak po strzale w nos zbiera się krew, albo katar i trzeba oddychać buzią.
Nie przejmuję jak ochraniacz się nie trzyma góry. Przy otwartej buzi i tak nie chroni zbytnio, bo dopiero po zaciśnięciu szczęki górna i dolna szczęka tworzy całość. Dzięki temu ciężko wybić zęby i znokautować. Problem może się pojawić jak po strzale w nos zbiera się krew, albo katar i trzeba oddychać buzią.
...
Napisał(a)
nwm Za bardzo o jakie "żeberka" chodzi . Te na tych Opro Shildach jest ? To sobie na focie zobacze. I to lepiej żeby było z tymi żeberkami czy bez? Ziomki z którymi chodzę mówią żeby brac najprostsze i najtańsze no ale te everlasty tez niby tanie były i tak nie daje rady ich zrobić :/
...
Napisał(a)
Zawsze brałem te proste i różnie z nimi bywa. Czasem tworzywo jest dość twarde i słabo się formuje. Przypadkowo na jakiejś wyprzedaży wziąłem te Opro i byłem pozytywnie zaskoczony. Te żeberka widać na rysunku poniżej. Wg mnie warto spróbować taki model. Wygląda, że to patent tej firmy, więc na szybko będzie ciężko znaleźć w stacjonarnym.

...
Napisał(a)
Ostatnio w go sport widziałem ochraniacze spokey i z tego co się przyglądałem to taki sam żelowy jak te od strom clouda. Co do everlasta to faktycznie lipa kupiłem i też nie mogłem go uformować . I jeszcze pytanie z innej beczki orientuje się ktoś jaki jest mniej więcej koszt takiej szczęki profesjonalnej na "wymiar " ???
...
Napisał(a)
Jak masz trochę forsy to polecam Shock Doctor Gel Max, używam już drugiej sztuki i lepszego ochraniacza nie miałem.
...
Napisał(a)
Shock doctory wyglądają spoko ale to chyba trochę wyższa półka i min. 6 dych z tego co widziałem .A po ostatnich zakupach 2 szczęk jakoś cieżko mi nagle wziąśc i kupić za tyle. Muszę kupic coś taniego i żeby się sprawdzało
...
Napisał(a)
Ja mam zgoła inne doświadczenia. Everlast najszybciej uformowałem ze wszystkich, które miałem.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!