Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
9
Witam wszystkich.
W najbliższym czasie mam zamiar zacząć chodzić na basen 3x w tygodniu. Nie żeby trenować, tylko pływać - dobrze działa na budowę ciała i kondycję.
Mój problem wynika z tego, iż nie wiem jakie kupić okularki. Czytając wiele opinii, doszedłem do wniosku, że najlepsze będą szwedki firmy Speedo lub Malmsten. I o to moje pytanie, czy te 2 firmy się czymś różnią? Podobno Speedo ma szkła od Malmstena i daje tylko własny nosek i paski.
Czy takie okulary będą odpowiednie dla amatora? Czy może polecacie co innego? Bardzo bym prosił, abyście także podali nazwy okularów lub nawet linki.
Z góry dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam :)
Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
9
Po 1,5h 3 razy w tygodniu pływanie amatorskie, ale na 100% możliwości. Chodzi mi głownie o to, żeby nie przeciekały, nie parowały i nie spadały przy skokach. Do szwedek się przyzwyczaję.
Szacuny
22
Napisanych postów
2650
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
66285
Dlaczego akurat chcesz szwedki?
Zanim kupisz okularki idź do sklepu i pozakładaj sobie różne modele. Są różne kształty twarzy i nie każde okulary będą do Twojej pasowały. W sklepie zrób test i wybierz z tych, które długo utrzymują się przyssane do twarzy bez zakładania paska z tyłu.
Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
9
Na internecie widziałem wiele opinii o szwedkach i ludzie twierdzą, że są one wprost rewelacyjne. Niestety nie wiem gdzie w moim mieście można przymierzyć, ponieważ obdzwoniłem z 5 sklepów i nigdzie takich nie mają.
Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
9
Kupiłem jednak szwedki Speedo za 30zł i po 1 razie na basenie mogę stwierdzić, że są świetne. Doskonale przylegają, nie uwierają, nic nie boli i nie parują!
Szacuny
1
Napisanych postów
217
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
4124
Pamiętaj jak raz w nich pływałeś to nie znaczy ,że są świetne (po kilku treningach na basenie może np.: zacząć szybka parować) Osobiście polecam kupienie drogich okularów. Lepiej kupić jedne a dobre niż co 3 miesiące zmieniać bo się zepsuły.
Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
12
Jako nowy uzytkownik forum serdecznie wszystkich pozdrawiam.
Nie chcąc zakładać nowego tematu, proszę w tym o pomoc.
Mianowicie nie mam możliwości zakupu okularów do pływania wcześniej je przymierzając, to oznacza że muszę zamówić okulary przez internet, czy w ogóle taka forma zakupu ma sens, bardzo zależy mi na tym aby okularki nie przeciekały.
Pływam na basenie 2 razy w tygodniu, ale zależy mi również na okularach które dobrze sprawdza się nad jeziorem. Jakie egzemplarze polecacie?
Pływam czysto rekreacyjnie, nie zależy mi na okularach wyczynowych, aczkolwiek jeżeli takie zapewnią komfort, to nie mówię nie.
Pozdrawiam.
Zmieniony przez - Rahit w dniu 2012-08-02 14:33:18