Szacuny
0
Napisanych postów
93
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
489
Witam,
moze ma ktos z was jakies swoje sposoby na zgage,bo mnie czesto meczy a czasami to tak piecze,ze nie idzie wytrzymac.Odrazu mowie,ze manti i rennie odpadaja,wogole niedzia,moze jakies domowe sposoby?
Szacuny
30
Napisanych postów
292
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
1528
domer
Myślę, że przede wszystkim tego typu problemy z funkcjonowaniem układu trawiennego powinny być dokładnie zdiagnozowane. To, że występuje zgadza wcale nie musi oznaczać nadkwasoty soku żołądkowego. Częściej problem stanowi jego niedokwaszenie. Polecam zaznajomić się z artykułami związanymi z tym problemem:
Właśnie o to mi chodziło. Kiedyś miałem ten problem, po zmianie diety itd on minął, ale zdążą się, że czasami pojawi się zgaga.. Za dużo kawy, zawsze organizm może jakoś zareagować zgaga i wtedy Wit. C w ilości 1g najczęściej rozwiązuje problem.
Jeżeli problem jest większy to spróbuj 3x dziennie po 1g Wit C. Tylko bierz na czubek łyżeczki, opuszczaj na język i popijaj woda. Nie rozpuszczaj w szklance.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51928
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
ranitydyna i famotydyna dwa razy dziennie lub omeprazol i pantoprazol stosowane raz dziennie i unikaj
Unikanie kładzenia się po posiłku, kolacja nie później niż 3 godziny przed snem
Unikanie kawy, czarnej herbaty, alkoholu, pikantnych przypraw, kwaśnych soków owocowych i słodyczy (zwłaszcza czekolady) – wymienione pokarmy i używki mogą nasilać dolegliwości
Częste posiłki o niewielkiej objętości, nie wolno dopuszczać do przepełnienia żołądka
Spanie z tułowiem umieszczonym wyżej niż reszta ciała (na przykład uniesienie głowowej części łóżka o 10-15 cm przez podłożenie klocków)
Maksymalne ograniczenie lub zaprzestanie palenia papierosów
Szacuny
0
Napisanych postów
93
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
489
Shelong,a to dobre,niezle sie usmialem czytajac twojego posta,chyba dam ci soga za poczucie humoru.
Aha,mam jeszcze jedno pytanie----A oddychac wolno???
Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
17
soda słyszałem że na dłuższą mete pita może powodować stan zapalny śluzówki zołądka , to mało bezpieczne na dłużej. Moja zona pije to na helicobacter , ja podpijałem przy zgadze jak mne meczyła i pomogło
Zmieniony przez - Tomaszszko w dniu 2021-04-01 17:23:32