Szacuny
1
Napisanych postów
50
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
1513
Dzisiaj byłem pierwszy raz w życiu na siłowni w celu poprawy zdrowia, bo żadnej aktywności fizycznej nie mam. Przebiegłem 40 minut na bieżni (2,5 km). Myślę, że na początku (tydzień, dwa) dobrze będzie ćwiczyć 3 razy w tygodniu tylko na bieżni. Tylko ile biec i jakie ustawienia (nachylenie i prędkość)?
Z tego co przeczytałem to minimum 40 minut (bo wtedy zaczyna się spalać tkanka tłuszczowa), ale nie więcej niż godzinę, tak? Dzisiaj miałem nachylenie 5, prędkość 4, nie wiem czy to dobrze
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
34742
Napisanych postów
25146
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
282588
Wypełnij ankietę działu , nic o tobie nie wiemy a może sie okazać że masz taką nadwagę która uniemożliwia ci dlugie bezpieczne dla stawów korzystanie z bieżni
Szacuny
1
Napisanych postów
50
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
1513
1. WIEK:18 2. WAGA:72 3. WZROST:176 4. WYMIARY: -biceps: -klatka: -udo: -talia: 5. STAŻ NA SIŁOWNI: 1 dzień 6. DIETA: na razie brak (ale zdrowo się odżywiam) -białko: -węglowodany: -tłuszcz: 7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: 8. TRENING: 9. CEL CYKLU: 10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD JEGO ZAKOŃCZENIA: 11. POZIOM BF%: 12. TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIĘCIA (typ budowy): 13. STAN ZDROWIA: dobry 14. SKŁONNOŚĆ DO ŁYSIENIA LUB POROSTU OWŁOSIENIA: 15. PPM (podstawowa przemiana materii): 16. WYNIKI SIŁOWE: -klata: -martwy ciąg: -przysiad:
Szacuny
17763
Napisanych postów
132940
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1464506
każdy jest inny, trening nie ma za zadanie spalania tkanki tłuszczowej, pdoczas treningu jej nie palisz, trening ma zapoczatkować odpowiednie przemiany, jakby tak było ze po 40 min pali sie tłuszcz to wszelkie interwały, tabaty które trwają ok 5 minut nie miały by racji bytu.
interwały podklręcają tempo metabolizmu na ok 24 godziny przy czym aeroby ok 7 godzin.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Szacuny
1
Napisanych postów
50
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
1513
Czyli aby przygotować się do ćwiczeń z ciężarami (bo od dawna nie miałem żadnej aktywności fizycznej), to bieganie 50 minut 3 x w tygodniu na bieżni (nachylenie 5, prędkość 5) będzie dobre dla mnie?