Alexandre Schneider/Zuffa LLC via Getty Images
Jan Błachowicz proponuje czteroosobowy turniej: „Dominick Reyes i Thiago Santos mieli już swoją szansę, teraz moja kolej”
Rywalizujący w wadze półciężkiej UFC Jan Błachowicz zaproponował czteroosobowy turniej w celu ustalenia kolejności walki o tytuł z mistrzem Jonem Jonesem.
Jan Błachowicz zaproponował, że teraz to on będzie walczył o tytuł z Jonesem, sugerując jednocześnie, że czołowi zawodnicy i dwaj ostatni pretendenci do tytułu Dominick Reyes i Thiago Santos mogą zawalczyć między sobą o to, kto stanie do pojedynku ze zwycięzcą walki Jones vs Błachowicz.
Oto co Jan Błachowicz powiedział w rozmowie z MMAFighting.com:
Jan Błachowicz"Teraz moja kolej. Thiago Santos miał już swoją szansę. Dominick miał swoją szansę. Teraz moja kolej. Teraz ja jestem następny w kolejce. Powinienem być następnym pretendentem do tytułu i będę. Wierzę w to.
Oni mieli swoją szansę, ale jej nie wykorzystali. Ja zamierzam swoją wykorzystać. Zamierzam wygrać. Będę tym, który pokona Jona Jonesa."
Ponieważ Jones wyraził zainteresowanie stawieniem czoła nowemu wyzwaniu, Błachowicz jest gotowy stanąć do walkę o tytuł, gdy tylko mistrz będzie gotowy.
Cieszynianin nie zamierza przepowiadać wyniku walki tylko po to, by zdenerwować Jonesa, ale jest pewny tego i wierzy w to, że naprawdę może wykonać zadanie, którego nie udało się zrobić nikomu innemu.
Jan Błachowicz"Czekam na to całe życie. Przeszedłem długą drogę w UFC. Byłem na dole, teraz jestem z powrotem na górze. Jestem gotowy psychicznie i fizycznie. Całe moje ciało jest gotowe na Jona Jonesa. On nie może mnie złamać. Ja go złamię.
Jestem trudnym wyzwaniem dla wszystkich. Wierzę w swoje umiejętności. Wiem, że mogę być najlepszy na świecie. To będzie dla niego trudna walka. Dla mnie też, wiem o tym, ale nadal chcę to zrobić i wierzę, że mogę go pokonać."
Jeśli chodzi o Dominicka Reyesa, który dąży do pojedynku rewanżowego z Jonesem, to Błachowicz ma pomysł, żeby niedawny pretendent nie był bezczynny, chociaż w ocenie Polaka nie będzie na niego czekał natychmiastowy rewanż z Jonesem.
Jan Błachowicz"Mogę być teraz matchmakerem, jeśli chcesz. Będę walczył z Jonem Jonesem o pas mistrzowski. Dominick Reyes może walczyć z Thiago Santosem, a kto wygra tę walkę, może walczyć ze mną o tytuł."
Nie da się ukryć, że po szybkim zwycięstwie przez nokaut w pierwszej rundzie na Corey’u Andersonie, notowania Jana Błachowicza mocno wzrosły. Trzeba przyznać, że Jan wypracował sobie walkę o pas i jeżeli Jon Jones jest zainteresowany tym pojedynkiem, trzeba wykorzystać taką szansę.
Redaktor Fight24.pl i Sceny MMA i K-1
http://www.fight24.pl/
http://www.sfd.pl/Scena_MMA_i_K_1-f131.html