Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Jazdy po alkoholu 0.76 promila

temat działu:

Po siłowni, o siłowni

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 11125

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1195 Napisanych postów 1491 Wiek 12 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 6405
Niestety 20.11.21 zostalem zatrzymany przez policji wydmuchałem 0/76.Adwokatka obiecywala mi cuda wianki "warunkowe umorzenie itp"-Poropozycja prokurATORA 3 letni zakaz prawa jazdy i 5000grzywny,i tak zostalem skazany tak nieprawomocnie,adwokatka zlozyla odwolanie do sadu okregowego do Warszawy,od innego znajomego prawnika siedowiedzialem ze jak odwolanie w Warszawie to sie bedzie ciagnac rok albo 2a szanse na wygrana ocenil na 0-ona to wiadomo chce kase ciagnac.Ja chyba jednak zgodze sie na ta propozycje prokuratora 3 lata-po polowie odbycia kary mozna starac sie o jazde samochodem z blokada alkoholowa-musisz dmuchnac w blokade 0.0 zeby silnik sie odpalil.Polowa kary mi minie 20.05.23 czyli za7 miesiecy to chyba trzeba isc w ta strone
3
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17763 Napisanych postów 132940 Wiek 40 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1464506
Nie wiem jakie ona ma argumenty na 0.76 promila. Chyba że jakieś papiery o niepoczytalności, jakieś choroby powymyśla tak to wg mnie nie do wygrania, nie jesteś Lis, Durczok itp żeby walczyć z tym.
2

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1195 Napisanych postów 1491 Wiek 12 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 6405
Na HAJS chce mnie wydoic,taka jest prawda chyba.W 1 instancji składalismy o warunkowe umorzenie postepowania argumenty? 1 Wczesniejsza niekaralnosc 2 Małe stezenie alkoholu-tylko jak masz ponizej promila mozna starac sie o warunkowe umorzenie 3 Wplaciłem na pomoc Ukrainie 2000zl-czyli niby dzialalnosc charytatywna,ale sad odrzucił to.OD lipca 2021 zaostrzyli przepisy po staremu bylo tak ze jak 1 raz i ponizej promila to zabierali na rok,to miałbym to w piz,dzie za miesiac bym odbieral prawo jazdy.Ale po nowemu jest od 3 wzwyz.Poza tym jest adwokat jest nieslowna jeszcze w czerwcu mowila,ze jest dogadana z prokuratorem na warunkowe umorzenie co oczywiscie sie nie stalo.Poczekam jeszcze troche bo i tak dupa blada,ale jak do lutego nic sie nie zmieni,to wycofam ten wniosek albo jej powiem,zeby wycofala,bo do 20 maja-czyli polowy zasadzonej kary zostanie 3 miesiace
4
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
https://autowatch.pl/blokada-alkoholowa-a-ponowny-egzamin-na-prawo-jazdy/  20 maja moge sie starac o ta blokade,jesli dostane zgode to jeszcze egzamin musze zdac
2
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 1 Wiek 31 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 726
Trochę w tym siedzę zawodowo to z własnego doświadczenia mogę się wypowiedzieć. Art 178a par 1 kk jest dość częstym przestępstwem. Zakaz prowadzenia pojazdów jest orzekany obligatoryjnie przy skazaniu za to. 3 lata to taka standardowa kara. Masz tylko kat B prawa jazdy czy np jeździsz na tirach bądź autobusach? Do tego dochodzi 5000 zł na fundusz pomocy pokrzywdzonym i może jakaś grzywna do 2-3 tysięcy złotych. Z mojego doświadczenia wiem ze żadna apelacja nic nie da. Adwokat ciągnie od ciebie kasę i tyle. Częsta praktyka. Policja zatrzymuje już prawo jazdy po kontroli, prokurator to przyklepuje a adwokat i tak pisze zażalenie na zatrzymanie prawa jazdy. Efekt? Jeszcze nigdy sąd nie uwzględnił takiego zażalenia. Oczywiście mówię o moim doświadczenia bo w Polsce pewnie były przypadki se jednak sad prawo jazdy zwrócić. Żadne warunkowe umorzenie nie wchodzi w grę a nawet jeśli to i tak prawa jazdy nie odzyskasz. Obecnie nie ma pozwolenia na jazdę pod wpływem l
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Miałem CE tez.Chcialbym zeby mi wpisali "Zakazaz proawdzenia wszelkich pojazdow samochodowych" a nie "zakaz wszelkich pojazdow mechanicznych" Czyli zachowanie prawa jazdy Am to pozwolilo by mi jezdzic microcarem takim malutkim samochodem z ograniczeniem do 45.

Zmieniony przez - Witebski w dniu 2022-10-15 14:42:52
3
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
I jeszcze 1 kwestia podczas zatrzymania nie mialem przy sobie blankietu prawa jazdy,wiem ze w Polsce to nic nie da bo wbija na beben i im wyskoczyze mam zatrzymane.Ale np w Niemczech?Podczas kontroli jak im pokaze blankiet to co?Bo blankiet mam,nikt sie nie zwrocil do mnie o zwrot blankietu a nawet jakby sie zwrocil to powiem ze zgubilerm

Zmieniony przez - Witebski w dniu 2022-10-15 14:46:43
3
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 19 Wiek 2 lata Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 477
Jak u nas ktoś pokazuje prawo jazdy USA to go nie wrzucimy na bęben. W Niemcach pewnie tak samo to działa. Problem może wystąpić jak spowodujesz wypadek itd. Wtedy niemiecka milicja może zwrócić się z zapytaniem do polskiej albo ubezpieczyciel zacznie drążyć temat i może wyjść, że nie miałeś ważnego prawa jazdy.

Zmieniony przez - Lord_Eutanazja w dniu 2023-01-06 11:56:11
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Nie mam jeszcze prawomocnego wyroku ani zakazu,adwokat apelacje zlozyla to sie bedzie ciagnac i ciagnac,czekam do 1 marca,jak nic sie nie ruszy z ta apelacja,to wycofuje ta apelacje bo 20 maja mija 1,5 roku czyli polowa orzeczonej kary i bede sie mogl starac o jazde z blokada alkoholowa
3
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 34742 Napisanych postów 25146 Wiek 44 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 282588
Dlatego masz najlepszą nauczkę na przyszłość
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Na Apelacje czeka sie rok a moze nawet dwa i na 99% sad ja odrzuci
4
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Jaka sylwetkę można osiągnąć naturalnie?

Następny temat

Przygotowanie do zawodów

Wiosna na pelnej
Polecane artykuły