Szacuny
1195
Napisanych postów
1491
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
6405
Niestety 20.11.21 zostalem zatrzymany przez policji wydmuchałem 0/76.Adwokatka obiecywala mi cuda wianki "warunkowe umorzenie itp"-Poropozycja prokurATORA 3 letni zakaz prawa jazdy i 5000grzywny,i tak zostalem skazany tak nieprawomocnie,adwokatka zlozyla odwolanie do sadu okregowego do Warszawy,od innego znajomego prawnika siedowiedzialem ze jak odwolanie w Warszawie to sie bedzie ciagnac rok albo 2a szanse na wygrana ocenil na 0-ona to wiadomo chce kase ciagnac.Ja chyba jednak zgodze sie na ta propozycje prokuratora 3 lata-po polowie odbycia kary mozna starac sie o jazde samochodem z blokada alkoholowa-musisz dmuchnac w blokade 0.0 zeby silnik sie odpalil.Polowa kary mi minie 20.05.23 czyli za7 miesiecy to chyba trzeba isc w ta strone
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
17763
Napisanych postów
132940
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1464506
Nie wiem jakie ona ma argumenty na 0.76 promila. Chyba że jakieś papiery o niepoczytalności, jakieś choroby powymyśla tak to wg mnie nie do wygrania, nie jesteś Lis, Durczok itp żeby walczyć z tym.
2
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Szacuny
1195
Napisanych postów
1491
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
6405
Na HAJS chce mnie wydoic,taka jest prawda chyba.W 1 instancji składalismy o warunkowe umorzenie postepowania argumenty? 1 Wczesniejsza niekaralnosc 2 Małe stezenie alkoholu-tylko jak masz ponizej promila mozna starac sie o warunkowe umorzenie 3 Wplaciłem na pomoc Ukrainie 2000zl-czyli niby dzialalnosc charytatywna,ale sad odrzucił to.OD lipca 2021 zaostrzyli przepisy po staremu bylo tak ze jak 1 raz i ponizej promila to zabierali na rok,to miałbym to w piz,dzie za miesiac bym odbieral prawo jazdy.Ale po nowemu jest od 3 wzwyz.Poza tym jest adwokat jest nieslowna jeszcze w czerwcu mowila,ze jest dogadana z prokuratorem na warunkowe umorzenie co oczywiscie sie nie stalo.Poczekam jeszcze troche bo i tak dupa blada,ale jak do lutego nic sie nie zmieni,to wycofam ten wniosek albo jej powiem,zeby wycofala,bo do 20 maja-czyli polowy zasadzonej kary zostanie 3 miesiace
Szacuny
1
Napisanych postów
1
Na forum
2 lata
Przeczytanych tematów
726
Trochę w tym siedzę zawodowo to z własnego doświadczenia mogę się wypowiedzieć. Art 178a par 1 kk jest dość częstym przestępstwem. Zakaz prowadzenia pojazdów jest orzekany obligatoryjnie przy skazaniu za to. 3 lata to taka standardowa kara. Masz tylko kat B prawa jazdy czy np jeździsz na tirach bądź autobusach? Do tego dochodzi 5000 zł na fundusz pomocy pokrzywdzonym i może jakaś grzywna do 2-3 tysięcy złotych. Z mojego doświadczenia wiem ze żadna apelacja nic nie da. Adwokat ciągnie od ciebie kasę i tyle. Częsta praktyka. Policja zatrzymuje już prawo jazdy po kontroli, prokurator to przyklepuje a adwokat i tak pisze zażalenie na zatrzymanie prawa jazdy. Efekt? Jeszcze nigdy sąd nie uwzględnił takiego zażalenia. Oczywiście mówię o moim doświadczenia bo w Polsce pewnie były przypadki se jednak sad prawo jazdy zwrócić. Żadne warunkowe umorzenie nie wchodzi w grę a nawet jeśli to i tak prawa jazdy nie odzyskasz. Obecnie nie ma pozwolenia na jazdę pod wpływem l
Szacuny
1195
Napisanych postów
1491
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
6405
Miałem CE tez.Chcialbym zeby mi wpisali "Zakazaz proawdzenia wszelkich pojazdow samochodowych" a nie "zakaz wszelkich pojazdow mechanicznych" Czyli zachowanie prawa jazdy Am to pozwolilo by mi jezdzic microcarem takim malutkim samochodem z ograniczeniem do 45.
Zmieniony przez - Witebski w dniu 2022-10-15 14:42:52
Szacuny
1195
Napisanych postów
1491
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
6405
I jeszcze 1 kwestia podczas zatrzymania nie mialem przy sobie blankietu prawa jazdy,wiem ze w Polsce to nic nie da bo wbija na beben i im wyskoczyze mam zatrzymane.Ale np w Niemczech?Podczas kontroli jak im pokaze blankiet to co?Bo blankiet mam,nikt sie nie zwrocil do mnie o zwrot blankietu a nawet jakby sie zwrocil to powiem ze zgubilerm
Zmieniony przez - Witebski w dniu 2022-10-15 14:46:43
Szacuny
3
Napisanych postów
19
Na forum
2 lata
Przeczytanych tematów
477
Jak u nas ktoś pokazuje prawo jazdy USA to go nie wrzucimy na bęben. W Niemcach pewnie tak samo to działa. Problem może wystąpić jak spowodujesz wypadek itd. Wtedy niemiecka milicja może zwrócić się z zapytaniem do polskiej albo ubezpieczyciel zacznie drążyć temat i może wyjść, że nie miałeś ważnego prawa jazdy.
Zmieniony przez - Lord_Eutanazja w dniu 2023-01-06 11:56:11
Szacuny
1195
Napisanych postów
1491
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
6405
Nie mam jeszcze prawomocnego wyroku ani zakazu,adwokat apelacje zlozyla to sie bedzie ciagnac i ciagnac,czekam do 1 marca,jak nic sie nie ruszy z ta apelacja,to wycofuje ta apelacje bo 20 maja mija 1,5 roku czyli polowa orzeczonej kary i bede sie mogl starac o jazde z blokada alkoholowa