Szacuny
3
Napisanych postów
138
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
9251
Hejka, dzis mialem gastroskopie robiona, po jutrze usg brzucha(nie wiem czy to ma sens isc, tak terminy wypadly) a z wynikami dopiero za miesiac moge podejsc. Jade na boldenonie, tesciu, stsram sie masowac a tu takie cuda wychodza
Ogolnie to jakies pol roku luzne, jasne stolce 4-5+ razy na,dzien mnie zmusily do badan.
Jest tutaj jakis lekarz ktory mniej wiecej jest w stanie okreslic co jest tu napisane? Na moje to zapalenie zoladka, co utrudni mi masowanie xd
Szacuny
436
Napisanych postów
2520
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
266183
Jasne, że może utrudnić masowanie, przy czym jest to raczej mniejsze zmartwienie - jeśli się tym nie zajmiesz to problem może się tylko pogłębić a wtedy masowanko już w ogóle nie będzie Ci w głowie
Szacuny
436
Napisanych postów
2520
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
266183
Essentiale nie zaszkodzi, z resztą się wstrzymaj. Jeśli chodzi o dietę to możesz low fodmapa przetestować, żółć w żołądku dość często jest konsekwencją SIBO, więc jeśli tak jest w twoim przypadku - objawy na diecie by złagodniały.
Szacuny
60
Napisanych postów
660
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
9303
Oczywiście towar do odstawienia jeśli chcesz cokolwiek leczyć. Dieta to podstawa, bez niej żaden gastrolog nie pomoże choćby stawał na głowie. Foodmap, o którym wspomniał WnMPapa to według mnie pic na wodę, jej twórcy sami nawet dobrze nie wiedzą co można jeść a co nie.
Szacuny
436
Napisanych postów
2520
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
266183
beboykox
Foodmap, o którym wspomniał WnMPapa to według mnie pic na wodę, jej twórcy sami nawet dobrze nie wiedzą co można jeść a co nie.
Możesz myśleć co chcesz, wystarczy się zorientować co mówią badania + jaką różnicę ludzie z IBSem odczuwają na fodmapie . Monash na bieżąco bada poszczególne produkty, ma swoją aplikację + już nawet w sklepach, w PL mamy produkty z ich logo.