Jestem po chemioterapii ABVD na Chloniaka Hodkinga . Chemia trwala 8 mcy 12 wlewow . Schudlem 20 kg jakas masakrra kiedys cwiczylem intensywnie - teraz jestem w takiej formie ze chodze duzo ale jak narazie to ciezko z ciwczeniami silowymi , a chce bardzo wrocic do aktywnosci fiozycznej . moze jakies rady treningow na sucho . Bieganie odpada od ostatniego wlewu miley 3 tyg przebiege 100 metrow i padne na pysk . Wiem ze na wszystko potrzeba czasu ale moze jakies lekkie podpowiedzi ?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Kieruj się wskazówkami lekarza prowadzącego - pewnie masz zabronione częste kontakty z ludźmi z racji niełapania infekcji osłabiających organizm. Który stopień/typ u Ciebie wykryto i gdzie wyskoczyły węzełki..?
Zmieniony przez - krzykacz w dniu 2013-10-10 19:42:47
Zmieniony przez - krzykacz w dniu 2013-10-10 19:42:47
doping & zdrowie
...
Napisał(a)
3 stopien wezly wybily nad lewym obojczykiem i szybko poszlo , guzy pod pachami wezly chlonne w sledzionie i nacieki na watrobie .
...
Napisał(a)
12.12.- mam peta miec robionego potem pktowe radio na guza pod pacha. agolnie jest ok ale ja sie nie zalamywalem tym ze mam go
...
Napisał(a)
Czyli jesteś w trakcie leczenia. W takim razie wątpię aby lekarz prowadzący (a jego opinii powinieneś zasięgnąć co do zakresu aktywności fizycznej - jeśli w ogóle będziesz mógł cokolwiek robić). Netem nie sugeruj się. Jest okres jesienno-zimowy czyli wzmożona zachorowalność a w przebiegu tych chorób nie wolno sobie pozwolić na to.
doping & zdrowie
...
Napisał(a)
Witam! Z wlasnego doswiadczenia wiem ze brak synchronizacji pomiedzy tym co umysl chce a cialo moze jest jednym z najtrudniejszych i najbardziej frustrujacych efektow terapii! Ale musze cie uprzedzic: ani zadna chemia (a mojego uparciocha zwalczali dwoma roznymi rodzajami) ani nawet przeszczep nie wywolal u mnie tak ogromnego wycoenczenia jak radioterapia! Dlatego osobiscie radzilabym ci zbierac sily i kumulowac je na walce! Silka ci sie natomiast bardzo przyda pozniej, po leczeniu, kiedy kumulowany podczas terapii stress zacznie platac figle psychice - depresja po terapii zazwyczaj iderza po 6 miesiacach i moze sie ciagnax latami, dobrze jest wiec miec przygotowany jakis plan i nie poddawac sie depresji!
Zmieniony przez - Chonorata w dniu 27/10/2013 13:04:56
Zmieniony przez - Chonorata w dniu 27/10/2013 13:04:56
...
Napisał(a)
Koniecznie słuchałbym się lekarza, moja babcia chorowała na szpiczaka mnogiego. Prawie przez rok brała chemię co miesiąc. Wyniki miała bardzo dobre. Niestety dziadek się przeziebił,w tym i ja.To był okres zimowy gdzie praktyczie całą rodzina chorowała.Nie byliśmy w stanie babci odizolowac. Niestety babcia dostała sepsy. To działo się bardzo szybko, z dnia na dzień straciła siły,nie mogła wstać do ubikacji,gdzie 2 dni wcześniej normalnie chodziła po domu i robiła obiad nagle opadła z sił i jęczała z bólu. Pomimo szybkiej reakcji rodziny, umieszczeniu babci na hematologii i wysokodawkowej antybiotykoterapii babcia odeszła.
Babcia reagowała na terapię bardzo dobrze, wyniki były coraz lepsze niestety głupia infekcja tak wszystko zakończyła. Pilnuj się kolego.
Powodzenia życzę.
Zmieniony przez - tomcio.xx w dniu 2013-10-27 21:27:45
Zmieniony przez - tomcio.xx w dniu 2013-10-27 21:29:40
Babcia reagowała na terapię bardzo dobrze, wyniki były coraz lepsze niestety głupia infekcja tak wszystko zakończyła. Pilnuj się kolego.
Powodzenia życzę.
Zmieniony przez - tomcio.xx w dniu 2013-10-27 21:27:45
Zmieniony przez - tomcio.xx w dniu 2013-10-27 21:29:40
...
Napisał(a)
Hej, ja miałem 2 sesje BEP maj/czerwiec 2011 z powodu raka jądra... moja rada wypoczywaj długo i kontroluj parametry krwi. Jak krew wróci do normy to zacznij powoli aktywności takie jak trucht/ rower tylko ze to mozna robić jak lekarz remisję stwierdzi.... skoro PET i radio przed tobą to wysiełk nie bedzie wskazany
Kiper
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
Czy chondromalacja 3/4 to wynik urazu czy lata wysiłku
Następny temat