Mam maszynkę do robienia jogurtu (jogurtownice). Pare podgrzewanych pojemniczkow, do ktorych sie wlewa mleko wymieszane z biojogurtem lub kulturami bakterii. Przez 12h urządzenie utrzymuje temperature ~40*C, bakterie się rozmnażają, powoli robi się jogurt.
Ktoś się orientuje czy w przypadku gdybym chciał zrobić sobie jogurt proteinowy i dodać WPC 80 PURE PROTEIN to muszę to zrobić dopiero po odczekaniu tych 12h i przed przełożeniem gotowego jogurtu do lodówki?
Czy mogę dosypać po miarce jeszcze przed podgrzewaniem żeby wyszla fajna konsystencja? Mleko w proszku (dla zageszczenia) w przepisach dodaje się od razu, wiec moze bialko mozna tez?
Ma ktos jakas wiedze na ten temat?
Ktoś się orientuje czy w przypadku gdybym chciał zrobić sobie jogurt proteinowy i dodać WPC 80 PURE PROTEIN to muszę to zrobić dopiero po odczekaniu tych 12h i przed przełożeniem gotowego jogurtu do lodówki?
Czy mogę dosypać po miarce jeszcze przed podgrzewaniem żeby wyszla fajna konsystencja? Mleko w proszku (dla zageszczenia) w przepisach dodaje się od razu, wiec moze bialko mozna tez?
Ma ktos jakas wiedze na ten temat?