Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Johimbina - warto stosować?

temat działu:

Odżywki i suplementy

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 134

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 5 Wiek 24 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 751
Witam, dużo czytałem o yohimbine i czym dłużej czytam tym mniej wiem,
Więc czy jak będę brał yohimbine to pozbędę się tluszczu z okolicy boczków i brzucha i czy ja z moimi pomiarami mogę ją brać, czytałem że to się bierze pod koniec redukcji, a też czytałem że nawet dla większych chłopów również pomogła.

04.19.2025
Waga 98.4
Wzrost 195
Klata 110
Biceps 40
Biodra 99
Brzuch 100
Talia 94

Zmieniony przez - krycha11193 w dniu 2025-04-24 15:32:41
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12447 Napisanych postów 161899 Wiek 36 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1240292
Siemka
jestes dosc wysoki wiec ilosc centymetrow wpasie niekoniecznie wskazuje na sporo nadwage, ale joszka nada sie bardziej w dalszych etapach redukcji. Jak bedziesz chcial faktycznie pozbyc sie resztek fatu z brzucha - bo tylko tam zostanie jego nadmiarowa ilosc na ciele. W momencie, gdy mamy sporo tluszczu tak w pierwszej kolejnosci cialo pozbedzie sie go z tych rejonow z ktorych chce. U mnie zazwyczaj sa to ramiona i nogi. Pas i boczki ida na sam koniec i wtedy dopiero wrzucam joszke, jak juz sylwetka zaczyna jakos w miare ok sie prezentowac
1

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/ 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17764 Napisanych postów 132960 Wiek 40 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1464609
zacznij spokojnie reduckje ile wlezie, bo jak dasz johe i się zastopuje to już nie będziesz miał dalszego pola manewru

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6313 Napisanych postów 78036 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 767014
Niestety, ale nikt z nas nie jest w stanie stwierdzić tego, czy tak niewielki szczegół, jakim jest stosowanie johimbiny pomoże akurat Tobie pozbyć się tkanki tłuszczowej. Jest to środek mocno specjalistyczny i w żadnym stopniu nie będzie on determinował uzyskanych efektów redukcji tkanki tłuszczowej. Efekty uzyskasz jeżeli skupisz się na podstawach, czyli treningu siłowym i dobrze dobranej diecie. Wszelkie inne środki, to już tylko kosmetyka w uzyskaniu efektów.

https://www.sfd.pl/art/Suplementy/Czy_warto_stosować_johimbinę_Johimbina__skutki_uboczne-a7281.html

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 59 Napisanych postów 476 Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 2602
Warto ją stosować nie tylko dla celów redukcji. Ja zacząłem ją stosować jako stymulant - zamiast kofeiny ale tak ze dwa razy w tygodniu, nie częściej. Johimbina zmniejsza też stany zapalne - przestało mi chrupać w stawie barkowym. W niskich dawkach może obniżyć ciśnienie tętnicze rozszerzając naczynia krwionośne (i chyba przez to też zwiększa pompę mięśniową). I paradoksalnie - może pomóc w redukcji stanów lękowych i depresji ale to już kwestia indywidualna, bo wielu osobom może zaszkodzić. Chyba też poprawia wrażliwość na insulinę. I może coś jeszcze, już nie pamiętam. Aha, podobno pomaga przy problemach ze wzwodem ale dla mnie jest neutralna pod tym względem.

Zmieniony przez - Bobo1969 w dniu 2025-04-26 20:53:34
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 59 Napisanych postów 476 Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 2602
Johimbina jest dostępna jako suplement OTC, ale jest wątpliwe, czy takie suplementy mają wartość lub zawierają składnik aktywny znajdujący się w johimbinie [75–77] . W 1995 r. FDA znalazła niewielką ilość johimbiny lub jej brak w większości (11 z 18) testowanych marek suplementów johimbiny [77]. Żadna z pozostałych siedmiu marek nie zawierała ilości johimbiny podobnej do tej stosowanej w badaniach klinicznych . Dlatego nie wydaje się, aby zakup suplementu diety, który twierdzi, że zawiera johimbinę, był uzasadniony. https://www.sciencedirect.com/topics/medicine-and-dentistry/yohimbine 
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Suplementacja podczas strategicznego roztrenowania

Następny temat

Zmęczenie i osłabienie po CLA

Spalanie
Polecane artykuły