Szacuny
0
Napisanych postów
5
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
751
Witam, dużo czytałem o yohimbine i czym dłużej czytam tym mniej wiem,
Więc czy jak będę brał yohimbine to pozbędę się tluszczu z okolicy boczków i brzucha i czy ja z moimi pomiarami mogę ją brać, czytałem że to się bierze pod koniec redukcji, a też czytałem że nawet dla większych chłopów również pomogła.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
12447
Napisanych postów
161899
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1240292
Siemka
jestes dosc wysoki wiec ilosc centymetrow wpasie niekoniecznie wskazuje na sporo nadwage, ale joszka nada sie bardziej w dalszych etapach redukcji. Jak bedziesz chcial faktycznie pozbyc sie resztek fatu z brzucha - bo tylko tam zostanie jego nadmiarowa ilosc na ciele. W momencie, gdy mamy sporo tluszczu tak w pierwszej kolejnosci cialo pozbedzie sie go z tych rejonow z ktorych chce. U mnie zazwyczaj sa to ramiona i nogi. Pas i boczki ida na sam koniec i wtedy dopiero wrzucam joszke, jak juz sylwetka zaczyna jakos w miare ok sie prezentowac
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6313
Napisanych postów
78036
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
767014
Niestety, ale nikt z nas nie jest w stanie stwierdzić tego, czy tak niewielki szczegół, jakim jest stosowanie johimbiny pomoże akurat Tobie pozbyć się tkanki tłuszczowej. Jest to środek mocno specjalistyczny i w żadnym stopniu nie będzie on determinował uzyskanych efektów redukcji tkanki tłuszczowej. Efekty uzyskasz jeżeli skupisz się na podstawach, czyli treningu siłowym i dobrze dobranej diecie. Wszelkie inne środki, to już tylko kosmetyka w uzyskaniu efektów.
Szacuny
59
Napisanych postów
476
Na forum
3 lata
Przeczytanych tematów
2602
Warto ją stosować nie tylko dla celów redukcji. Ja zacząłem ją stosować jako stymulant - zamiast kofeiny ale tak ze dwa razy w tygodniu, nie częściej. Johimbina zmniejsza też stany zapalne - przestało mi chrupać w stawie barkowym. W niskich dawkach może obniżyć ciśnienie tętnicze rozszerzając naczynia krwionośne (i chyba przez to też zwiększa pompę mięśniową). I paradoksalnie - może pomóc w redukcji stanów lękowych i depresji ale to już kwestia indywidualna, bo wielu osobom może zaszkodzić. Chyba też poprawia wrażliwość na insulinę. I może coś jeszcze, już nie pamiętam. Aha, podobno pomaga przy problemach ze wzwodem ale dla mnie jest neutralna pod tym względem.
Zmieniony przez - Bobo1969 w dniu 2025-04-26 20:53:34
Szacuny
59
Napisanych postów
476
Na forum
3 lata
Przeczytanych tematów
2602
Johimbina jest dostępna jako suplement OTC, ale jest wątpliwe, czy takie suplementy mają wartość lub zawierają składnik aktywny znajdujący się w johimbinie [75–77] . W 1995 r. FDA znalazła niewielką ilość johimbiny lub jej brak w większości (11 z 18) testowanych marek suplementów johimbiny [77]. Żadna z pozostałych siedmiu marek nie zawierała ilości johimbiny podobnej do tej stosowanej w badaniach klinicznych . Dlatego nie wydaje się, aby zakup suplementu diety, który twierdzi, że zawiera johimbinę, był uzasadniony. https://www.sciencedirect.com/topics/medicine-and-dentistry/yohimbine