Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
13
Witam wszystkich!
Mam taki problem, mam 16 lat i co jakiś czas mam kłucia w sercu. Ostatnio coraz więcej o tym myślę i boję się, że to może być coś poważnego. Kłucie jest dosyć dokuczliwe i nie trwa długo. Jednak w tym czasie nie mogę wziąć głębszego oddechu (bo wtedy bardziej boli)
Czy ktoś ma może podobny problem i mógłby napisać czego to mogą być objawy?
Z góry dziękuje:)
Szacuny
3
Napisanych postów
376
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
2505
Pamietaj ,ze nie kazdy ból w klatce to oznaka bólu serca a nawet zadko nią jest. Przyczyn moze byc wiele takie jak ; degradacja kregoslupa odcinka szyjnego imituje bole serca i choroby mózgu, tak jak ktos wyzej napisal urazy klatki, roznego rodzaju choroby płuc,niedokrwistosc a nawet jak zyjesz na wysokich obrotach niewystarczającą ilosc magnezu, co do ''kłucia" to najczestrzy objaw nerwicy serca, masz to jak sie czyms martwisz, lub w jakiejs sytuacji stresowej ? oprocz tego moze wytepowac dlawienie w gardle i przyspieszenie lub zwolnienie akcji serca. Jeśli chodzi o serce tez mam jakies dziwne bóle i przeczytalem dziesiątki stron o tym wiem praktycznie wszystko co jak sie objawia, jednak niestety czesc objawów wystepuje w kilku schorzeniach jednoczesnie np dlawienie w gardle to moze byc nerwica jak i niedokrwistosc to samo tyczy sie bólu w okolicy mostka.
Pozdrawiam
Szacuny
5
Napisanych postów
1033
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
18821
czesc, tez to mialem, i to przez dlugi okres czasu, jak mialem z 13-14 lat, nie wiem czym to bylo wywyłane, bo to mnie atakowało z nienacka, nawet bez wiekszych wysiłków fizycznych, ... bylem na badaniach w szpitalu powiedzieli ze ok, od roku tego nie mialem, samo przeszlo :P
Szacuny
0
Napisanych postów
33
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
213
Koleszko tez to miałem i mam juz od dłuzszego czsu gdzies okolo 2 lat . Nie byłem z tym u lekarza. Atakuje to mie z nienacka i tak samo jak u Ciebie przy głębszym wdechu boli jeszcze bardziej . Nie wiem moze to przetrenowanie . jak bedziesz wiedział cos o tym wiecej to napisz.
Szacuny
7
Napisanych postów
253
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
8974
Również w okresie dojrzewania miałem to często, łapię oddech i nagle kłucie. Imho nie ma się co przejmować, ale zawsze lepiej zasięgnąć porady lekarza. Różne rzeczy słyszałem na ten temat np. że coś uciska nerwy, że to związane z kręgosłupem a nawet że to gazy krążą w organizmie jak nie pozwolilismy się im wydostać na zewnątrz;D
Szacuny
9
Napisanych postów
1399
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
8961
Z tego co mi wiadomo są to nerwobóle, nie jest to kłucie serca tylko jak juz zostało napisane raczej coś związanego z uciskiem na nerw, może też być to bol od kręgosłupa. Oczywiście najlepiej iść do lekarza, ale generalnie chyba wiele zdrowych osób coś takiego miewa i nie ma powodów do paniki. Jest też taki sposób praktyczny - słyszałam od zawałowców - kiedy kłuje serce lekarze radzą zakaszleć kilka razy, bo to podobno powoduje lepsze ukrwienie serca. Sprawdzałam - działa.
Szacuny
4
Napisanych postów
310
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
21416
Miałem to samo, czułem kłucie serca
Po badaniach wyszło że mam za niski poziom potasu !!!
Kup w aptece Aspargin lub Magnokal pij sok pomidorowy, jedz kiwi, banany ,czerwoną fasole
Szacuny
1
Napisanych postów
50
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
2730
Panowie, ja też miałem takie kłucie i również myślałem, że to serce ale co się okazało? wcale nie miałem dwa połamane żebra z czego zrobiła się odma płuc i musiałem mieć założony drenaż dlatego skonsultuj się z lekarzem :)
pozdro
Szacuny
6
Napisanych postów
303
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
2615
heheheeh widze ze bracia po dolegliwosci ;) mi sie to zaczelo w tym roku, dokladnie nie wiem kiedy ale mama mowi ze to nie ma sie co przejmowac to jest jakas tam specyficzna kolka, tez wtedy nie moge wziac oddechu bo boli, nawet mniejszego oddechu ;]
Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
18
Też mi sie to zdarzało, mam niecałe 15 lat. Jest to cholernie uciąrzliwe, często mi się to zdarzało. Czy jak siedzialem czy szłem se przez wioske, no ale miałem z tym przerwe ( moze pół roku), no ale teraz mi sie to nawróciłó ( byłem w szwecji na jagodach przez wakacje i było wszystko git, no ale teraz jak jestem na wiosce i ide sobie przez wioske bez pośpiechu to mnie też kuje, mam takie odczucie jak by to była kolka, ale mam bardzo dobrą kondycje i mi się nigdy tak nie zdarzsało)