Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
1
Napisanych postów
72
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
1049
Witam mam pytanie , pewnie część z was nigdy nie słyszała o takim mixemam koksu na jedna dobra kuracje , czy bardzo zaszkodzi kiedy raz na 2 tygodnie podjem sobie do tego 250 mg chlorowodorku tramadolu , czy zachamuje to przyrosty? nie mam pojecie jak reaguje organizm na taki schorowany mix:]
Szacuny
63
Napisanych postów
4262
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
37339
Problemy z koncentracja to malo powiedziane nie moglem wstac przy 400/600 mg bez podpierania sie, lekka schiza/paranoja, ktos pisal ze pobudza i warto dac przed treningiem, nie sadz ... ja bym sie przewrocil z ta sztanga.
Chyba ze 50mg jako dawka dzienna, Ale to wedlug moich odczoc nie wystarczajaco niweluje bol etc. jesli chodzi o trening.
Szacuny
0
Napisanych postów
169
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
4100
Z TRAMALEM RADZĘ UWARZAĆ SUPER POBUDZA DO TRENINGU, NIWELUJE DROBNE BÓLE /ZNIECZULA/, ALE PRZY DŁUŻSZYM BRANIU UZALEŻNIA, JEST OPIONATEM, JAK SIĘ ZA BARDZO PRZYZWYCZAISZ TO PÓŻNIEJ BEZ NIEGO NIE BĘDZIESZ CHCIAŁ TRENOWAĆ. PODDAJĘ POD ROZWAGĘ, KAŻDY MA SWÓJ WYBÓR.
Szacuny
9
Napisanych postów
394
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
9029
Radze uwazac z tramalem. Bralem go dlugo dla zabawy i przez to mialem duze spadki bo nie chcialo mi sie cwiczyc. Uzaleznia, bo jest opioidem jak morfina tyle, ze duzo slabszym. Ja skonczylem z nim zabawe. Gdybym bral dalej to nie wiem jakbym teraz wygladal. Radze nie probowac w ogole, bo uzaleznienie psychiczne ogromne.
Szacuny
0
Napisanych postów
20
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
4148
Tramal jest opioidem, ale nie jak morfina, bo morfina jest opiatem. Opioidy są sztuczne. A tak BTW, ja sobie zarzucam tramal lub właśnie poltram raz na jakiś czas i szczególnego wpływu na trening nie widzę(ale nie w dni treningowe, bo strasznie usypia). Jednak jest racja, że uzależnia psychicznie, bo jak na razie fizycznych objawów nie widać, jednak przy koksach lepiej nie eksperymentować z takimi mixami. Na cyklu trzeba być na maxa zmobilizowanym, a takie rzeczy jak tramal w tym nie pomagają.
Szacuny
0
Napisanych postów
20
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
4148
Nom, działają podobnie, chociaż organoleptycznie nie porównywałem(ja się niczym nie kłuję, a szczególnie w żyłę). z tym że morfina jest około 7x silniejsza. Co nie zmienia faktu, że działają bardzo przyjemnie:]...za przyjemnie.
Szacuny
9
Napisanych postów
394
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
9029
WLasnie, dzialaja za przyjemnie i to moze uspic tego kto uzywa. Pewnego dnia budzisz sie rano i mowisz sobie: cholera musze zalatwic tramal bo ******lne.
Szacuny
12
Napisanych postów
963
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
18182
****a z tym tramalem to jest przesada ,u mnie na osiedlu w cholere osob to bierze a sa teraz w oborcie takie wielkie butle...ogolnie radze niedotykac bo to nie trawka czy piwko.zreszta moj bliski kumpel zaczol sie w to bawic i teraz mixuje z dolarganem i chodzi wystrzelony jak z procy ,degeneracja straszna.wogole to jest nieco chore ze taki narkotyk mozna kupic na zwykla recepte
Szacuny
1
Napisanych postów
72
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
1049
dzięki , osobiscie nie wierze w to ze tramal chodz w małym stopniu pomaga na cokolwiek podczas kuracji,widze ze ten popaprany poltram jest znany i to bardziej nic przypuszczałem u mnie łebale zajadaja po 10 sztuk jestem w szoku mamy tu u nas chyba rekordziste zjadł 50 sz poltramu , luzak heeh.