Witam mam kilka pytań do posiadaczy roweru KROSS SIGN FR2 i do osób zorientowanych w temacie.
Otóż codziennie ma do pokonania 2 x 16 kilometrów trasy łączącej w sobie:
- górki, piach, błoto itp ok 2 km
- zdezelowane chodniki, wysokie krawężniki, małe schodki itd. ok 6 km
- ścieżka rowerowa 4 km
- centrum miasta 4 km
Dodatkowo co weekend wypad do lasu na łagodne górki.
Moja waga to 105 kg + plecak ~ 3 kg, wzrost 180 cm
Zależy mi przede wszystkim na wytrzymałym sprzęcie który wytrzyma moją wagę i da przyjemność z jazdy. Waga roweru nie ma większego znaczenia.
Pytania moje brzmią
- czy wyżej wymieniony rower nie będzie sprawiał więcej kłopotów niż pożytku w tych warunkach ?
- czy pozycja podczas jazdy ( w opisanych warunkach) prze 45 - 60 min nie będzie męczyć ?
- może warto zastanowić się nad innym rowerem (w tej samej kategorii cenowej), jeżeli tak to co proponujecie ?
zależy mi na Waszych konstruktywnych opiniach i odpowiedziach, za które z góry dziękuję.
Otóż codziennie ma do pokonania 2 x 16 kilometrów trasy łączącej w sobie:
- górki, piach, błoto itp ok 2 km
- zdezelowane chodniki, wysokie krawężniki, małe schodki itd. ok 6 km
- ścieżka rowerowa 4 km
- centrum miasta 4 km
Dodatkowo co weekend wypad do lasu na łagodne górki.
Moja waga to 105 kg + plecak ~ 3 kg, wzrost 180 cm
Zależy mi przede wszystkim na wytrzymałym sprzęcie który wytrzyma moją wagę i da przyjemność z jazdy. Waga roweru nie ma większego znaczenia.
Pytania moje brzmią
- czy wyżej wymieniony rower nie będzie sprawiał więcej kłopotów niż pożytku w tych warunkach ?
- czy pozycja podczas jazdy ( w opisanych warunkach) prze 45 - 60 min nie będzie męczyć ?
- może warto zastanowić się nad innym rowerem (w tej samej kategorii cenowej), jeżeli tak to co proponujecie ?
zależy mi na Waszych konstruktywnych opiniach i odpowiedziach, za które z góry dziękuję.